TUPRS Hedef Fiyatı | TUPRS Hisse Yorum | VESTL Teknik Analiz

Petrol rafinerileri alanında Türkiye'nin en büyük marka değerine sahip şirketi TUPRS raporunda bugün, TUPRS hissesinin hedef fiyatını ve hedef fiyatını bulabileceksiniz.

TUPRS Hedef Fiyatı | TUPRS Hisse Yorum | VESTL Teknik Analiz

TUPRS Hisse

TUPRAS-TURKIYE PETROL RAFINERILERI A.S. kuruluş adıyla birlikte 1983 yılında kurulan şirket, 1991 yılında halka arz oldu. Halka arz olduğu ilk günden itibaren işleme konu olmaya başlayan şirketin Borsa ve pay piyasalarındaki kodu 'TUPRS' olarak kayıtlara geçti. 

Petrol ürünleri alanında faaliyet gösteren TUPRS'ın Genel Müdürü şu için İbrahim Yelmenoğlu'dur. Bununla birlikte hissenin piyasa değeri 40.242.365.440 TL, ödenmiş sermayesi ise 250.419.200 TL ile Borsa İstanbul'un en değerli 30 şirketi arasında kendisine yer buluyor. 

Toplam 5308 aktif çalışan personeli olan Tüpraş şirketinin çalışan sayısı da şirketin büyümesi ve yatırımları ile doğru orantılı şekilde artış gösteriyor.

TUPRS hissesi için hazırlanan bu raporda neler bulabileceksiniz?

1 - TUPRS hisse yorum
2 - TUPRS hisse hedef fiyatı
3 - TUPRS hisse alınır mı?
4 - TUPRS hisse temettü
5 - TUPRS hisse teknik analiz

Tüpraş hisseTUPRS Hisse

En güncel Tüpraş hisse yorumlarının yer aldığı bu raporumuzda hissenin geçtiğimiz yıl performansı ile başlayalım. 2021 yılında pandemi etkilerinde ve büyük zararlar ile giren Tüpraş şirketinin hisseleri ciddi değer kaybetmişti. Hisse Temmuz ayında açıklanan bilançonun etkisi ile birlikte hızlı bir yükseliş dalgasına başladı. Daha sonrasında ise enflasyon rallisi ile birleşen bu dalga Tuprs fiyatını tarihi zirvesine kadar yükseltti. (220.7 TL)

Endeks üzerinde getiri sağlayan TURPS hisseleri, enflasyon üzerinde bir getiri sağladı. 

 TUPRS Yorum

Endeksin en büyük hisselerinin en başında gelen Tuprs hisselerinin halka açıklık oranı yüzde 48,97 olmakla birlikte dolaşımdaki adet sayısına göre fiyatı nispeten ucuz sayılabilir. 2021'in açıklanan son bilançosunda 1.927.338.000 TL kâr ettiğini açıklayan TUPRS, temettü alışkanlığı yerine yeni yatırımlar yapmayı hedefliyor. 

Hissede tarihi zirve olarak görülen 220 lira bölgesi 2022 yılında yaşanabilecek doğal gaz, petrol ve diğer fosil yakıtlar sorunlarının yükselmesi durumunda tekrar yükselişe geçebilir olarak görülüyor.

Tipraş hisse yorum

TUPRS Hisse Hedef Fiyatı

TUPRS hissesi hedef fiyatı birçok yatırımcı için merak konusu. Çünkü Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biri olan Tüpraş hisse senetlerinin fiyatı neredeyse tüm endeksi etkileyebilecek kadar büyük hale geliyor. 

TUPRS hisse yükselir mi?: Endeksin en güçlü hisselerinden birine yorum yapmanın aslında çok zor olduğunu dile getiren yükseliş yanlıları gelecekte yaşanacak doğal gaz ve fosil yakıtlar konusunda büyük sıkıntıların çıkabileceğini bunun da şirketin satış fiyatlarına ve haliyle hisse fiyatlarına yansıyacağını düşündükleri için Aralık ayında gerçekleşen tarihi zirveyi 2022 yılında da geçebilecek gücü olduğuna inanıyorlar.

TUPRS hissesi düşer mi? : TUPRS hisselerinde yükseliş nedeni olarak gösterilen argümanını düşüş yanlısı analistlerde savunuyor fakat aradaki fark olarak yükselen doğal gaz ve petrol fiyatlarının şirkete ve hisseye yaramayacağını düşünen analistler tedarik zincirinin kırılabilir olma ihtimalinde hissenin pandemi dönemindeki fiyatlarına geri çekilebileceğini söylüyorlar.

 TUPRS Hisse Teknik Analiz

tuprs teknik analiz

Hisse geçtiğimiz yıla çok kötü başladıktan sonra küçük bir tobo formasyonu yapıp hedefini 119 TL bölgesine kadar yükseltmişti. Formasyon bitimi Ekim ayına kadar devam etti. Formasyonun tamamlandığı haftalarda başlayan enflasyon rallisi ise hisse fiyatlarını adeta uçurdu. 220.7 TL satış fiyatı ile birlikte tarihi zirvesini gören TUPRS hisselerinde fiyat şu an 161.5 TL. 

Yükselen kanalın dibinden yaptığı çıkış hareketi ile birlikte toparlanma evresine girmeye çalışan ve aynı zamanda kanal içerisinde tutunmaya çalışan TUPRS hissesi, teknik destek ve diren. seviyeleri bakımından şöyle sıralanıyor,

Destekler: 156 - 140 - 119 - 91
Dirençler: 171 - 190 - 220 - 246

TUPRS Hisse Alınır Mı?

Hiçbir hisse için size al-sat-tut diyen bir yatırımcıya tamamen inanmayın. Yatırımcı olarak kendi kararlarınızı almak sizi başarıya daha hızlı ulaştıracaktır. TUPRS hissesinin alınıp alınmayacağına karar vermek için öncü göstergelerden şunları incelemeniz gerekir.

* Hisse geçmişte benzer hareketleri yapmış mı? Yaptıysa devam formasyonu nasıl olmuş?

* Hisse fiyatlarının tarihi zirvesi kaç? Şu anki fiyata kıyasla dolar bazlı yüksek mi yoksa ucuz mu kalmış?

* Hisse bilançosu ne durumda?

* Hissenin yeni yatırımları olacak mı?

* Hisse mevcut yatırımları ne durumda?

* Hisse F/K kaç?

* Hisse PD/DD kaç?

Bu soruların cevaplarını elde ettikten sonra hisse alınır mı? siz de karar verebilecek yetkinliğe sahip olacaksınız!

TUPRS Hisse Temettü Takvimi

Genel anlamda bakıldığında temettü verimliliği neredeyse hiç olmayan şirket genel itibariyle karlarının tamamını yine şirketin yatırımları için kullanıyor. Bu neden sık temettü dağıtımı gerçekleşmiyor.

tupras temettü

TUPRS TUPRAS-TURKIYE PETROL RAFINERILERI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 188.1
Satış 188.2
Değişim -0.4%
Son Değer 188.1
En yüksek 191.8
En düşük 187.3
Haftalık Değişim -0.9478%
Aylık Değişim 12.9395%
Yıllık Değişim 39.7923%
Etiketler