Trump'ın damadı Kushner hakkında fon iddiası

Trump'ın damadı Jared Kushner'in Suudi Arabistan'dan milyonlarca dolarlık fon sağladığına dair iddialar ABD'de gündeme bomba gibi düştü.

Trump'ın damadı Kushner hakkında fon iddiası

Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Donald Trump'ın damadı ve başkanlık yaptığı dönemde danışmanlığını sürdürmekte olan Jared Kushner'in Suudi Arabistan'ın sıkı bir destekçisi olduğu ve yeni kurduğu şirketi kalkındırmak amacıyla milyonlarca dolarlık fon sağladığına dair iddialar ABD'de gündeme bomba gibi düştü.

Vanity Fair dergisinde çıkan ve konu hakkında bilgisi olan kaynaklara dayandırılan habere göre Kushner, Beyaz Saray'da görev aldığı müddet boyunca Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile yakın ilişki içinde oldu ve Cemal Kaşıkçı cinayeti de dahil Veliaht Prensin eylemlerini savunarak ön plana çıkmıştı.

Ayrıca dergide yer alan iddialara göre Trump, göreve geldikten kısa süre sonra Kushner, Muhammed bin Selman'a özel bir yemek vermesi için Trump'ı ikna etti, ardından da Trump'ın ilk yurt dışı seyahatini Suudi Arabistan'a yapmasını sağladı.

KATAR VE BAE'NİN KUSHNER'I REDDETTİĞİ İDDİASI

Vanity Fair'e göre Kushner yönetimden ayrılmasının ardından yeni kurduğu Affinity Fairs isimli firma için Körfez ülkelerinden para toplamak konusunda girişimlerde bulundu.

İlk olarak Katar'ın kapısını çalan Kushner, Katar'dan olumsuz geri dönüş alınca Birleşik Arap Emirlikleri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Ancak BAE'nin de  Kushner'e yapacağı yeni yatırımlar konusunda güvenmemesinin ardından Suudi Arabistan Kushner'in firmasına milyonlarca dolarlık bir fon yatırımı yapmak konusunda Kushner ile anlaşma sağladı.

Vanity Fair'e göre Kushner, yeni firması için Arap milyarderlerden milyarlarca dolarlık yatırım almayı hedefliyor.

Etiketler
ABD