Tron'un kurucusu Justin Sun: Boğa sezonu daha bitmedi!

Tron'un kurucusu Justin Sun: Boğa sezonu daha bitmedi!

Tron'un kurucusu Justin Sun: Boğa sezonu daha bitmedi!

Tron’un kurucusu Justin Sun, Bitcoin ilk sırada olmak üzere kripto para birimlerinde yaşanan sert düşüşlerin ardından Çin Twitter’ı olarak bilinen sosyal ağ hesabı Weibo’daki hesabında paylaştığı bir gönderide, boğa sektörünün kesinlikle bitmediğini düşündüğünü ifade etti.

“Bu düşüş, bir düzeltme” diyen Sun, mevcut düşüşlerin Haziran ayında sonlanacağını ve Temmuz ile Ağustos aylarında çok büyük bir boğa piyasası yaşanacağını iddia etti. Sun bunun nedenlerini de sıraladı.

Tron kurucusu, önde gelen para birimlerinden birçoğunun henüz yeni zirvelere ulaşmadığını ve balonun taşma noktasına gelmediğini öne sürdü. Sun’a göre piyasa, dört senede bir görülen boğa piyasası döngüsü göz önüne alındığında şu an için orta dönemin son safhalarında ve eksiksiz olarak son aşamadan uzak.

Sun, devamında “Yeni projelerin piyasaya çıkış hızı yavaş. Geleneksel sermaye sektöründe yeni hisselerin listelenme hızına kıyasla çok yavaş.” dedi. Sun’a göre, kısa vadede keskin düşüş piyasa için iyi ve kısa ile orta vadede keskin bir toparlanma gelmek üzere.

Sun, geride bıraktığımız günlerde 36 000 868 dolardan 4 bin 145 BTC, 2 000 509 dolardan ise 54 bin 153 ETH satın aldığını iddia etmişti. Çinli genç girişimci bugün de tekrar alım gerçekleştrdiğini yazdı. Fakat alım bilgisinin henüz doğrulanamadığı gelen bilgiler arasında.

Peki Boğa Piyasası Bitmişse Ne Olur?

Öncelikle Ayı piyasası ne demek bundan bahsedelim 

Ayı piyasası, finans piyasasında fiyatların düşüş gösterdiği bir dönem olarak tanımlanabilir.

Ayı piyasaları son derece risklidir ve deneyimsiz kişiler için alım satım yapması zor olabilir. Ayı piyasaları büyük kayıplara kolayca neden olabilir ve yatırımcıları, finans piyasalarına geri dönmelerine engel olabilecek kadar korkutabilir.

Alım satım yapanlar arasında yaygın bir söz vardır: “Yukarı çıkarken merdivenle, aşağı inerken asansörle”. Bunun anlamı, yukarı yönlü hareketlerin yavaş ve istikrarlı, aşağı yönlü hareketlerin ise daha keskin ve ani olduğudur. 

Şayet Justin Sun yanılmışsa ve boğa sezonu bitmişse piyasa her zaman olduğundan daha riskli ve alım satımların daha kısa vadeli olduğu bir döneme girmiş olunacaktır.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler