Trendyol’a, Rekabet Kurumundan kötü haber geldi!

Rekabet Kurumu, Trendyol ve aynı ekonomik bütünlük içinde yer alan diğer teşebbüsler hakkında rekabeti önleme gerekçesi ile soruşturma açılmasına karar verdi.

Trendyol’a, Rekabet Kurumundan kötü haber geldi!

Rekabet Kurumu, piyasada hakim durumu kötüye kullanarak pazar payını artırdığı iddialarından yola çıkarak Trendyol hakkında ön inceleme başlatmıştı. Ön inceleme sonucu online alışveriş devi hakkında soruşturma açılmasına karar verildi. Sebebi ise söz konusu iddiaların gerçek olma ihtimalinin yüksek olması...

DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ’nin (Trendyol) çevrim içi pazaryeri pazarındaki uygulamalarıyla 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettiği iddiası üzerine sürdürülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı. 

Rekabet Kurumu'nun açıklaması şöyle;

Ön araştırmada elde edilen bilgilerin doğrultusunda, belge ve yapılan tespitleri 23.09.2021 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun’un 4. Ve 6. Maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak; Trendyol ve aynı ekonomik bütünlük içinde yer alan diğer teşebbüsler hakkında soruşturma açılmasına, 21-44/650-M sayı ile karar verdi.

Trendyol ve Rekabet Kurumu Neden Problem Yaşıyor?

Rekabet Kurulu, Trendyol hakkında pazaryerinde satış yapan satıcılar arasında ayrımcılık yapmış olduğu gerekçesi ile geçici tedbir kararı almıştı. Kurul tarafından yayımlanan ön inceleme raporunda, Trendyol’un algoritmalara müdahale ederek hem kendi ürünlerine avantaj sağlamış olduğu hem de satıcılar arası ayrım yapmış olduğu belirlenmişti.

Etiketler