Toroslar EDAŞ geçici arıza giderme hızını 23 kat artırdı

Toroslar EDAŞ ortalama 46 dakikalık geçici arıza giderme süresini uzaktan müdahale ile 2 dakikaya indiren, böylece 23 kat daha hızlı müdahale imkanı veren SCADA sistemini, enerji kesme ve verme işlemlerinin yüzde 60'ında gerçekleştirir seviyeye ulaştırdıklarını açıkladı.

Toroslar EDAŞ geçici arıza giderme hızını 23 kat artırdı

Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (Toroslar EDAŞ), Merkezi Uzaktan Kontrol ve Veri İzleme (SCADA) sistemiyle geçici arıza giderme hızını 23 kat artırdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Toroslar EDAŞ ortalama 46 dakikalık geçici arıza giderme süresini uzaktan müdahale ile 2 dakikaya indiren, böylece 23 kat daha hızlı müdahale imkanı veren SCADA sistemini, enerji kesme ve verme işlemlerinin yüzde 60'ında gerçekleştirir seviyeye ulaştı.

Şirketin, 2022'de söz konusu sistemi yaygınlaştırmak amacıyla 80 milyon liralık ilave yatırım ihalelerini tamamladığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Toroslar EDAŞ, yüksek gerilim seviyesinde mevcut SCADA sisteminde 564 SCADA merkezine ilave olarak, 333 SCADA merkezinin daha aktif hale gelmesi için ihaleleri tamamladı ve bu sene içinde yapım sürecine geçecek. Öte yandan, son kullanıcılara yakın konumlardaki dağıtım trafosu ve kesici ölçü kabini gibi 786 SCADA merkezine ek olarak 1032 SCADA merkezini daha SCADA sistemine dahil edecek Toroslar EDAŞ, 2 bin direk üstü trafoda da bu sistemi aktif hale getirecek."

(AA)

Etiketler