Toplu ulaşımda yaş sınırı kaldırıldı!

Bursa belediyesi gerdiği karar ile 27 yaş ve üzeri öğrenciler için abonman kanununu kaldırıldı. Bu kanunun kalkması ile ilerleyen süreçlerde neler yaşanacağı oldukça merak ediliyor. İşte detaylar...

Toplu ulaşımda yaş sınırı kaldırıldı!

Toplu ulaşımda öğrenci kartları için yaş sınırı kaldırıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda kullanılan öğrenci abonman kartında yaş sınırını kaldırarak herkes için aynı yaş sınırını uygun gördü. Bursa’da toplu taşıma araçlarında kullanılan Bursa Kart, öğrenciler için geçerli olan 27 yaş sınırı kaldırılarak tek yaş sınırına dikkat çekildi. Bursa Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında alınan yeni karar ile artık 27 yaşın üzerindeki öğrenciler de abonman kart kullanımı yapabilecek.

Mazota gelen her geçen gün daha fazla zam oranı toplu taşımalarda sık sık fiyat artışına sebep oldu. Bu nedenle de öğrenci olanlar maddi olarak sıkıntı yaşamaya başlamıştı. Yaşanan bu sıkıntıya bir çözüm olması içinse abonmanlar için yaş sınırı kaldırılması kararı alındı. Bu karar ile 27 yaş üzerindeki öğrenciler bir nebze olsun rahatlayacak.

70 ile 150 TL arasında değişiyor!

Aylık abonman bedeli 70 TL ile 150 TL arasında değişen öğrenci kartı eski düzenlemeye göre, Örgün İlköğretim ve Lise öğrencilerini, 27 yaşını doldurmamış yani 28 yaşından gün almamış ve SGK’da kaydı olmayan Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerini, YÖK çerçevesindeki üniversitelerin 27 yaşını doldurmamış yani 28 yaşından gün almamış öğrencilerini, YÖK çerçevesindeki üniversitelerin 30 yaşını doldurmamış, 31 yaşından gün almamış kişiler geçerlidir.

 SGK’da kaydı olmayan Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerini, şehrimizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencileri, 27 yaşını doldurmamış, 28 yaşından gün almamış ve SGK’da kaydı olmayan Açık İlköğretim ve Lise öğrencilerini ve 3308 sayılı Kanun’un 11’nci maddesi gereği çıraklık okulları öğrencileri yararlanma hakkı elde etti. Yapılan bu değişiklik ile ilerleyen süreçlerde ne olacağı oldukça merak edilmeye başlandı.