Toplu taşımaya zam geldi!

Eskişehir'de toplu taşıma ücretlerine zam geldiği duyuruldu.

Toplu taşımaya zam geldi!

Hemen herşeyin zamlanmasıyla beraber bir zam da toplu taşıma ücretlerine geldi. 20 Mart 2022 Pazar gününden itibaren geçerli olacak şekilde Eskişehir'de yolcu otobüsleri ve tramvaylarda kullanılan eskart ücretlerine %70'in üzerinde zam geldi. Gelen zamla beraber daha önce 3.50 TL olan eskart ücreti 6 TL olarak güncellendi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla toplu taşıma ücretlerinin zamlandığını duyurdu. Yapılan duyuruda: 

“En temel giderlerimizden olan mazot ve elektrikteki artışlar başta olmak üzere personel giderleri ile yurtdışı yedek parça kaynaklı bakım-onarım maliyetlerindeki artışlar, ne yazık ki toplu taşımada fiyat artışını kaçınılmaz hale getirmiştir. Elektrik ve mazot ile diğer giderlerimizde yaşanan anormal artışlar nedeniyle toplu taşıma araçlarında uygulanan fiyat tarifesi, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 16 Mart 2022 tarihinde yapılan toplantıda gündeme alınarak fiyat artışına gidilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Bir Yolcunun Maliyeti 15 TL!

Toplu Taşımaya Zam

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından yapılan açıklamada: 

“Ocak ayında toplu taşımada yapmak zorunda kaldığımız fiyat artışından sonraki süreçte mazota neredeyse yüzde 70 zam geldi ve bir yolcunun maliyeti 15 lirayı geçti. Toplu taşıma hizmetinin sürdürülebilir bir şekilde sağlanabilmesi için acilen KDV ve ÖTV muafiyeti getirilmelidir” ifadelerini kullanmıştı.