TOKİ’yi bu şartlarda almak mantıklı mı? Sosyal konut başvurusu avantajlı mı?

Başarılı bir analizci tarafından TOKİ ile ilgili etkileyici yorumlar yapıldı. Özellikle ev alacak kişiler tarafından TOKİ’yi bu şartlarda almak mantıklı mı? sorusu bir nebze de olsa cevap buldu gibi.

TOKİ’yi bu şartlarda almak mantıklı mı? Sosyal konut başvurusu avantajlı mı?

Başarılı analist Özgür Demirtaş tarafından TOKİ ile ilgili yorum yapıldı. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak gündeme gelen TOKİ konut projesi 2022 başvuruları devam ediyor. Proje kapsamında satışa sunulan konutlar için %40 indirim yapılması ve 240 ay vadeyle konut satışı yapılması talepleri artırırken akıllarda bazı soru işareti olmasına neden oldu.

TOKİ başvurusu yapan kişilerin ödeyeceği taksitlere 6 ayda bir memur maaş zammı oranında zam gelmesinin açıklanmasının ardından ev almak isteyen kişiler oldukça tedirgin oldu. İkilemde kalan vatandaşlar için değerlendirme yapan Özgür Demirtaş tarafından söylenen sözler gündeme oturdu.

TOKİ’den bu zamanda bu şartlarla ev alınır mı?

Bir yandan kira öder gibi ev sahibi olmak bir yandan da taksitlerde yaşanacak artışlardan dolayı tedirginlik yaşayan vatandaşlar için açıklama yapan Özgür Demirtaş bir takipçisinden gelen soruyu cevapladı. Takipçisi tarafından sorulan;

Yeni toki projesi ile ilgili bir açıklama yapar mısınız Özgür Bey, bu işe girmek mantıklı mı? sorusuna Özgür Demirtaş tarafından:

TOKİ’yi bu şartlarda almak mantıklı mı? Sosyal konut başvurusu avantajlı mı? - Resim : 1

"Sorunuz önemli bir soru. Bu soruya yanıt verebilmem için, ileriye dönük yapacağınız ödemelerin HANGİ ORANDA artacağını bilmem lazım. Örneğin ileride maaşınıza 100 birim zam yapılacak ama bu evlerin ödeme taksitine 150 birim yapılacaksa kötü, aksi durumda iyi" dedi.

Özgür Demirtaş açıklamasında maaş hesabıyla ilgili dikkat edilmesini söyledi. TOKİ tarafından hazırlanan başvuru şartlarında TOKİ ödemelerinde belirlenen taksitlerin sabit değil her 6 ayda bir memur maaş zammı oranına göre değişeceği ve yeniden hesaplanacağı ödeme planında yer almıştı..