TOKİ'ye başvuruda bulunanlar dikkat! Dolandırıcılar ortaya çıktı

TOKİ, projeye başvuru yapanlara dolandırıcılara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. İdarenin adını kullanarak telefon aracılığıyla başvuruda bulunan kişileri arayıp kurada öncelik sağlayacaklarını söyleyen kişilere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

TOKİ'ye başvuruda bulunanlar dikkat! Dolandırıcılar ortaya çıktı

Dar gelirli ve yoksul aileleri konut edindirme projesi olan TOKİ, vatandaşlar tarafından ilgi görürken, dolandırıcıların da gözdesi olmuş durumda. 

TOKİ'de dolandırıcılara dikkat! 

Dolandırıcılar için yeni bir kapı olan TOKİ projesi vatandaşları dolandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu konuyla alakalı açıklama yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı sosyal medya hesabında,  “Son günlerde konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapan İdaremizin ismi kullanılarak sahtekarlık ve dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu tespit edilmiştir.” sözlerine yer verdi.

TOKİ'ye başvuruda bulunanlar dikkat! Dolandırıcılar ortaya çıktı - Resim : 1

'Savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekir'

Türkiye'nin gündeminden inmeyen sosyal konut projesi TOKİ'de vatandaşa öncelik sağlayacağını söyleyip dolandırıcılık yapanlara yönelik yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

“İdaremiz tarafından satışa sunulan konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu vb. işlemlerinin tamamı Halk Bankası ve Ziraat Bankasının yetkili şubeleri aracılığı ile yapılmakta, başka bir banka şubesi ve şahıs hesapları üzerinden işlem yapılmamaktadır. Ayrıca herhangi bir kooperatif veya dernek vasıtasıyla bir talep, ön talep ya da kapora alınarak işlem yapılmamaktadır. Bu sebeple size telefonla veya şahsen ulaşarak kuralarda öncelik sağlayacaklarını vadeden, ödeme talep eden kişi veya kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir. Ayrıca sizinle irtibata geçerek para talebinde bulunulması durumunda savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir.”

İtibar etmeyin

Ev hayali kuran vatandaşların hiçbir şekilde mağdur olmamasını isteyen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı resmi internet siteleri, çağrı merkezi (444 86 54), kurumsal sosyal medya hesapları ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemeleri gerektiğini vurgulanırken, işlem gerçekleştirmemeleri gerektiğini belirti.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com