TOKİ’ye aynı evde yaşayan kişiler ayrı ayrı başvuru yapabilir mi?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak adından söz ettiren TOKİ’ye aynı evde yaşayan kişiler ayrı ayrı başvuru yapabilir mi?

TOKİ’ye aynı evde yaşayan kişiler ayrı ayrı başvuru yapabilir mi?

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak bilinen TOKİ’ye başvurular geçtiğimiz günlerde başladı. TOKİ sosyal konut projesi için 2022 yılı içerisinde başvurular yapılacağı ve ayrıca arsa ve iş yeri başvurusunun da yapılacağı duyuruldu. Başvuru yapan kişiler şanslarının daha çok olması için aynı evde yaşayan kişilerin ayrı ayrı başvuru yapıp yapamayacağını araştırmaya başladı. Aynı evde yaşayan kişiler ayrı ayrı TOKİ başvurusu yapabilir mi?

Yüzyılın Konut Projesi sloganıyla kampanyalarını başlatan TOKİ’de bu yıl bir ilk yaşandı. 250 bin konut yapılacağının açıklanmasıyla beraber dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olacakları için memnun oldular. İlk TOKİ projesi 2019 yılında 50 bin sosyal konut ile başlamıştı. Bu sosyal konut projesi 2020 yılında 100 bine çıkarılmış bir kez daha vatandaşın ev sahibi olmasına imkan tanınmıştı. 2021 yılında koronavirüs salgını sebebiyle herhangi bir çalışma yapılmazken 2022 yılında 250 bin adet konut ilan edildi. Hem konut hem de arsa ve iş yeri satışı için de başvuru alınacağının açıklanmasından sonra rağbet görmeye devam etti.

Aynı evde yaşayan kişiler ayrı ayrı başvuru yapabilir mi?

TOKİ'ye aynı evde yaşayan kişiler ayrı ayrı başvuru yapabilir mi

TOKİ başvuruları ayın 14’ünde başladı. TOKİ üzerinden konut, iş yeri ve arsa almak isteyen kişiler başvuru detaylarını merak ederken üç ayrı kategoride başvuru alınmasıyla beraber yeni bir soru daha araştırılmaya başlandı. Evlerde aynı haneden tek kişinin başvuru yapmasına izin verilirken arsa ve iş yeri için de bu kuralın geçerli olup olmayacağı merak edilmeye başlandı. TOKİ başvuru şartlarını incelediğimizde başvuru şartları arasında “bir evde halk adına yani kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca bir başvuru yapmasına izin vardır, birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır” denildi. İlk iş yerim ve arsa başvuru şartları arasında ise bu başvuru şartı maddesi yer almazken ayrıca “konut başvurusu yapanlar başvuru yapamaz” maddesine yer verilmedi.

Yani konut başvurusu yapan kişiler arsa ve iş yeri başvurusu yapabileceği gibi aynı evde yaşayan kişiler ayrı ayrı projelere başvuru yapacağını bu maddelerden anlıyoruz. Tabi ki konuyla alakalı detaylı bilgi geldiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.