TOKİ’nin sosyal konut projesi nedir? Kimler katılabilir?

Son zamanlarda artış gösteren konut fiyatları birçok vatandaşın ev sahibi olmasını zorlaştırıyor. Aynı zamanda enflasyonda meydana gelen artışlarla birlikte ev sahibi olan kişi sayısındaki artışın geçmiş yıllara göre düşüş gösterdiği görünmektedir.

TOKİ’nin sosyal konut projesi nedir? Kimler katılabilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan proje kapsamında birçok kişinin uygun fiyatlarla ev sahibi olması sağlanacak!

TOKİ tarafından başlatılan sosyal konut projesi kapsamında yüz binlerce konutun inşa edileceği belirtildi. Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan sosyal konut projeleriyle vatandaşların uygun fiyatlarla ev sahibi olması mümkün hale gelecek. Kura usulüyle gerçekleşecek olan sosyal konut projesiyle ilgili detaylar da yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Sosyal konut projesi kontenjanları nedir?

Sosyal konut projesi kapsamında öncelikli gruplara kontenjan ayrıldığı belirtildi. İlk olarak gençlere %20 olarak ayrılan kontenjan için sonradan yapılan açıklamayla birlikte emeklilere de %20 kontenjan ayrıldığı açıklandı. Böylelikle kontenjan üzerinden giriş yaparak kurada şansınızın yükselmesi mümkün hale gelecek. Yapılan açıklamalara göre toplamda 400 – 500 bin aralığında iş yeri ve konutun inşasının yapılması planlanıyor.


Eylül ayında detaylarının açıklanmasıyla birlikte projeyle ilgili tüm inşa süreci belli olacak. Böylelikle talep alımının başlaması ve ardından da kura işlemleriyle birlikte projelerin yapım işlemine geçilecek. Yıllar içerisinde uygun fiyatlarla ev sahibi olabileceğiniz sosyal konut projesiyle ilgili Eylül ayındaki açıklamalar birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Binlerce kişi tarafından yakından takip edilen sosyal konut projesiyle ev sahibi olmak mümkün olacak. Uzun vadeli ödeme tabloları sayesinde vatandaşlar ağır yükler altına kalmadan ev sahibi olabilecek. 

TOKİ’nin sosyal konut projesi nedir? Kimler katılabilir?
Sosyal konut projesi kapsamında yüz binlerce vatandaşın ev sahibi olması mümkün olacak. Böylelikle daha düşük fiyatlarla ev sahibi olmayı planlayan vatandaşlara yardımcı olunacak. Konut fiyatlarının hızla arttığı 2022 yılında müjdeli haber ise vatandaşlara Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi. Yapılan açıklamalar doğrultusunda sosyal konut projesinin hayata geçirileceği açıklandı. Böylelikle çok daha uygun fiyatlarla daha konforlu evlerin sahibi olunması da mümkün hale gelecek. Devlet güvencesiyle yapılacak olan sosyal konutlarda ilgili bakanlığın ise TOKİ olacağı açıklandı.

Kira öder gibi ev sahibi olunabilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre artan konut fiyatlarından etkilenilmemesi adına sosyal konut projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Böylelikle vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olunması sağlanacak. Tamamen düşük maliyetlerle hazırlanması planlanan konut projelerinin tüm Türkiye’de faaliyete geçeceği belirtildi. Böylelikle hem iş yeri hem de konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar uygun fiyatlarla ev alabilecek.

Kira düzeylerinde aylık taksiti bulunan sosyal konut projeleriyle ilgili birçok fiyat tablosu da şimdiden yayınlanmaya başlandı. Hem 2 + 1 hem de 3 +1 ev projeleriyle ön plana çıkan TOKİ, proje kapsamında 81 şehirde imar çalışmalarına başlamaya hazır olduğunu belirtti. Binlerce vatandaşın merakla beklediği sosyal konut projesiyle ilgili detayların ise Eylül ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Tüm detayların önümüzdeki ay açıklanmasıyla birlikte sosyal konut projelerinde başvuru sürecinin başlayacağı açıklandı.

Oldukça düşük tutarlarda taksitlerle ev sahibi olabileceğiniz sosyal konut projesi kapsamında uzun vade seçenekleri de yer alıyor. Vatandaşın ev alma sürecindeki yükünü hafifleten sosyal konut projesinin toplamda 500 bin konuta kadar uzanması planlanıyor. Türkiye’nin tüm şehirlerinden başvuru yapılabilecek olan projeyle ilgili gençlere %20, emeklilere de %20 oranında kontenjan ayrıldığı bilgisi bulunuyor. İlk kez evlenmiş olan gençlere ayrılan özel kontenjan sayesinde gençlerin konut projelerindeki kuralarda ön planda olmasına olanak sağlanacak.

Etiketler