TOKİ'de son gelişme! T.C kimlik numara sınırlandırılması kalkıyor mu?

Sosyal konut projesi TOKİ'de vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvuru yapmak için T.C kimlik numaralarının son hanesine göre başvuru yapıyordu. Başvuru yapmak isteyenler için T.C kimlik numara sınırlandırılması kalkıyor mu? İşte detaylar...

TOKİ'de son gelişme! T.C kimlik numara sınırlandırılması kalkıyor mu?

Tarihin en kapsamlı konut edindirme projesi olan TOKİ'ye başvuru yapmak isteyen vatandaşlar T.C kimlik numaralarına göre başvurularını gerçekleştiriyordu.

14 Eylül tarihinde başvuruların başladığı TOKİ projesinde gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken 'T.C kimlik numara sınırlandırılması kalkıyor mu?' sorusu gündemde yer edindi.

TOKİ'de son gelişme! T.C kimlik numara sınırlandırılması kalkıyor mu? - Resim : 1

TOKİ'de kimlik numara sınırlandırılması kalkıyor

Dar gelirli ve yoksul aileleri konut edindirme projesi TOKİ'de 19 Eylül pazartesiden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecek.

Bununla beraber konut tipi 2+1 ve 3+1 ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacak. Hak sahiplerinin konut tipleri, ihale yapıldıktan sonra kura ile belirlenecek. Kurada ismi çıkmayan vatandaşlara ise kura gününden 2 gün sonra 500 TL olan başvuru bedeli Ziraat Bankası tarafından vatandaşlara iade edilecek.

TOKİ'ye başvuru nasıl yapılır?

Konut hayali kuran vatandaşlar artık T.C kimlik numara sınırlandırılmasına takılmadan işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Ön başvuruyu tamamladıktan sonra 500 TL olan bedeli Ziraat Bankası veya Halkbank'a giderek yatırabilir. 31 Ekim tarihinde başvurular son bulacak. Ev hayali kuran vatandaşların TOKİ projesine ilgisi oldukça büyük. 

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com