TOKİ'de indirim kampanyasının şartları nelerdir?

Konut ve iş yeri edindirme projesi TOKİ'de başvurular devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla beraber indirim kampanyasının detayları belli oldu.

TOKİ'de indirim kampanyasının şartları nelerdir?

TOKİ tarafından yılda iki kez düzenlendiği kampanyalarda daha önceleri yüzde 20 veya yüzde 22 indirim sağlanıyordu. Geçtiğimiz mart ayında düzenlenen ilk kampanyada yüzde 22 indirim sunulmuştu. Şu an bu oran yüzde 25 seviyesine çıkarıldı. Bu kapsamda yapılan başvurular dün başladı. Başvuruların son günü ise 19 Ekim olarak belirlendi. 

TOKİ'de borcunu erken ödeyenlere yüzde 25 indirim

TOKİ projesinin bu indirim kampanyasına katılmak isteyenler borcunun tamamını kapattığı zaman yüzde 25 indirim sağlanacak. İndirim sağlanmasının şartı borç tutarının yüzde 25'inden az olmamak şartı ile yaptıkları ödemelerde yüzde 25 indirim imkanı sunulacak. Vatandaşın ilgisi sayesinde arsalar da bu kampanyaya dahil edildi. Arsalar üzerinden yapılacak olan başvurular 14 Ekim'de son buluyor. Arsalar üzerinde uygulanacak indirim ise 12,5 olarak belirlendi. Borcunu erken kapatmak isteyen vatandaşlar ödemelerini Ziraat Bankası'nda gerçekleştirebilecek. 

TOKİ'de indirim kampanyasının şartları nelerdir? - Resim : 1

Yüzde 25 indiriminden faydalanmanın şartları nelerdir?

* TOKİ projesinde indirim kapsamında alınan konut, iş yeri ve arsa alıcılarının başvuru tarihinden itibaren TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları geriye dönük bir borç bulunmamalıdır.

* İndirim kampanyasından, TOKİ tarafından satışları 30 Haziran 2021’e kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri en geç 30 Haziran 2021’den önce başlamış olan konut ve işyeri alıcıları yararlanabilecek.

* Taksit sayısının 12 ya da daha az olan konut, iş yerleri veya arsa alıcıları bu kampanyadan faydalanamayacak.

* Bu indirim kampanyasından yararlanmak isteyen alıcılar, başvuru tarihinden itibaren borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini de gerçekleştirmesi gerekiyor. Geriye dönük hiçbir ödememenin kalmaması da şartlar arasında yer alıyor.

TOKİ'de indirim kampanyasının şartları nelerdir? - Resim : 2

Bankalardan konut kredisi alabilirsiniz

Ev,  iş yeri veya arsa sahipleri bu kampanyadan yararlanmak için krediye başvuru yapabilir. Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ni imzaladıkları Halkbank veya Ziraat Bankası'ndan konut kredisi alınabilecek. Bununla beraber konut kredisi ve işyeri kredisinde 120 aya kadar vade uygulanacak ve tüm tutar aralıklarında binde 5 tahsis ücreti alınacak. Faiz oranı, konut kredisinde yüzde 1.29, işyeri kredisinde yüzde 1.57 olacak.