TOKİ taksit ödemeleri sabit mi? TOKİ ev taksitleri artar mı?

Kiracı olan ve bir göz oda da olsa bir evim olsun diyen her vatandaşın başvuru yaptığı TOKİ sosyal konut projelerine başvurular başladı. Peki, TOKİ taksit ödemeleri sabit mi?

TOKİ taksit ödemeleri sabit mi? TOKİ ev taksitleri artar mı?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak nitelendirilen TOKİ, 2 yıl içerisinde ev sahibi olmak isteyen vatandaşları cüzi miktarda ödemelerle ev sahibi yapacak. Vatandaşların TC Kimlik numaralarının son rakamına göre alınan başvurular 14 Eylül tarihinde başladı. 18 Eylül tarihine kadar TC kimlik numarasının son rakamına göre alınacak ama 19 Eylül tarihinden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın TOKİ sosyal konut projesine başvuru yapılabilecek.

Devlet tarafından hazırlanan bu TOKİ’lerde 2+1 ve 3+1 evler uygun fiyatlı taksit ödemeleriyle sunulmaktadır. 2+1 daireler için 2280 TL, 3+1 daireler için ise 3780 TL taksit ödemesi şimdiden belirlendi ve 240 ay vade imkanı da vatandaşlara sunuldu. Başvurusu onaylanan kişiler tarafından araştırılan bir konuda TOKİ taksit ödemeleri sabit mi? TOKİ ev taksitleri artar mı? sorusu oldu.

İlk gün oldukça rağbet gören TOKİ sosyal konut projesine başvurular 3 gün önce başlamış olsa da şuanda 2 milyona ulaşmış olan TOKİ başvurusu yapan kişilerin başvurusu onaylananlar taksit ödemeleriyle ilgili araştırma yapmaya başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan son açıklamada konutta taksit ödemelerinin kura değil sözleşme yapıldığı takdir itibariyle başlayacağı açıklandı. Peki, sözleşmeden sonra başlayan taksit ödemeleri artacak mı?

TOKİ taksitleri sabit mi?

TOKİ ev taksitleri artar mı

TOKİ taksitleri 2+1 evler için 2280 TL, 3+1 evler için ise 3780 TL olarak belirlendi. Belirlenen tutar bu yılın enflasyon oranına göre belirlenmiş olup sözleşme ne zaman yapılırsa o zamandan sonra Memur Maaş Artış Oranına göre artış gösterecektir. Yani TOKİ taksitleri sabit değil.

TOKİ taksitleri artacak mı?

Arama motorları üzerinde en çok araştırılan konuların başında TOKİ taksitleri artacak mı? sorusu yer aldı. TOKİ taksit ödemeleri her yılın Ocak ve Temmuz aylarında maaş bazlı olarak artacaktır. Yani yılda iki kez bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı baz alınarak İdarece belirlenen orana göre artış gösterecektir. İlk artış ise sözleşme tarihi ne zaman yapılırsa o tarihe göre idare tarafından belirlenecektir.

TC Kimlik numarasına göre TOKİ başvuruları

TOKİ kiraya verilir mi

TC Kimlik numarasının son rakamına göre alınan başvurular 18 Eylül tarihine kadar bu şekilde devam edecek olup 19 Eylül tarihinde herkes tarafından başvuru alınabilecektir. TC Kimlik numarasına göre toki başvuruları:

  • T.C. kimlik son rakamı 0 olan vatandaşlar 14 Eylül Çarşamba,
  • T.C. kimlik son rakamı 2 olan vatandaşlar 15 Eylül Perşembe,
  • T.C. kimlik son rakamı 4 olan vatandaşlar 16 Eylül Cuma,
  • T.C. kimlik son rakamı 6 olan vatandaşlar 17 Eylül Cumartesi,
  • T.C. kimlik son rakamı 8 olan vatandaşlar 18 Eylül Pazar alınacak.

TOKİ kiraya verilir mi?

5 milyon vatandaşın başvuru yapması beklenirken 3 günde 2 milyon vatandaşın başvuru yaptığı TOKİ sosyal konut projesine ilgi oldukça yoğun. Vatandaşlar tarafından arama motorları üzerinden TOKİ kiraya verilir mi? sorusu yöneltildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından TOKİ kiraya verileceği ama devredilemeyeceği açıklandı.

TOKİ başvurusu yapmak için tıklayınız.