TOKİ kura çekimi ne zaman? TOKİ kura sonuçları 2022

Cumhurbaşkanı tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine başvurular başladı. Başvuru sayısı ise 4 milyona yaklaştı. Peki, TOKİ kura çekimi ne zaman? TOKİ kura sonuçları 2022

TOKİ kura çekimi ne zaman? TOKİ kura sonuçları 2022

TOKİ sosyal konut projesine başvurular geçtiğimiz günlerde başladı. Başvuru sayısı daha 5 gün olmasına rağmen 4 milyona yaklaştı. Yoğun talepten sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından başvurular güncellendi. Özellikle başvuru yapıp başvuru şartlarını karşılayan kişiler telefonlarına gelen mesajdan sonra başvuru ücretini bankalara yatırması gerekiyor. TOKİ başvuru şartlarına uygun olmayan kişiler için de yaptırım yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı TOKİ kura çekimiyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Peki, TOKİ kura çekimi ne zaman? TOKİ kura sonuçları 2022 ne zaman yapılacak?

TOKİ tarafından yapılacak konutların büyük bir bölümü İstanbul’da yapılacak. Ekim ayının bitmesiyle etaplar halinde yapılacak olan kura çekiminin hemen ardından vatandaşlar sözleşme imzalayarak evlerin taksitini ödemeye başlayacaklar. Hem e-devlet üzerinden hem Ziraat ve Halkbank üzerinden başvuru yapılabilecek olan TOKİ için bankaya yatırılması gereken ücret ise 500 TL olarak belirlendi. Peki, TOKİ kura çekimi ne zaman?

TOKİ kura çekimi ne zaman?

Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan TOKİ ile ilgili kura çekimlerine az bir süre kaldı. İllere göre noter huzurunda kura çekimlerinin olacağını belirten TOKİ Başkanı Ömer Bulut, kura yeri ve saatiyle ilgili açıklamayı web sitesi üzerinden açıklanacağını belirtti. Vatandaşın gözü önünde kuranın çekileceğini söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kura sonuçlarının dijital ortamda yayınlanacağını belirtti.

TOKİ kura çekimi

TOKİ kura çekimi sonucu ne zaman açıklanacak?

TOKİ kura çekimi 31 Ekim tarihinden sonra 81 il genelinde yapılacak. Ekim ayının bitmesiyle başlayıp 2023 yılının Mart ayı gibi bitmesi bekleniyor. Yapılacak kura çekiminden sonra konutları almaya hak kazanan kişiler konut sözleşmelerini imzalayarak taksit ödemeye başlayabilecekler.

TOKİ konut ödemeleri nasıl olacak?

TOKİ konut ödemeleri 2+1 ve 3+1 daireler için farklı olmaktadır. TOKİ konutları arasında bulunan 2+1 daireler için 2280 TL aylık ödeme yapılıp 240 ay vade verilirken, 3+1 daireler için ise 3187 TL aylık ödeme yapılacaktır. TOKİ almaya hak kazanan kişiler ise 2+1 daireler için 60 bin TL, 3+1 daireler için ise 85 bin TL peşinat ödemesi gerekecek.

TOKİ konut teslimi ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklama kapsamında TOKİ konut teslimi 2 yıl içinde yapılacak. TOKİ sosyal konut projesi kapsamında öncelikle konutların yapımına başlanacak ve etap etap yapılacak olup tüm etapların 2 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.