TOKİ Halkbank SMS neden gelmedi?

TOKİ başvurusu yapan vatandaşlar tarafından arama motorları üzerinden TOKİ Halkbank SMS Neden gelmedi? Diye araştırma yapılmaktadır.

TOKİ Halkbank SMS neden gelmedi?

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi konumunda olan TOKİ ile ilgili yeni detaylar gelmeye başladı. TOKİ başvurusu yapan vatandaşlar tarafından araştırma yapılıyor. TOKİ Halkbank SMS neden gelmedi?

TOKİ başvurusu yapan milyonlarca kişi başvurularını e-devlet üzerinden yaptılar. İşlemini yapan kişiler tarafından bankadan alacakları SMS beklenmeye başladı. Başvuru yapan kişiler ödeme yapabilmek için telefonlarına gelecek olan SMS’leri bekliyorlar. Pek çok kişi tarafından Halkbank’tan SMS almadıklarını söylüyorlar. Peki, Halkbank TOKİ SMS neden gelmedi? Halkbank SMS ne zaman gelir? 

Halbank TOKİ SMS neden gelmedi?

TOKİ başvurusu yapan kişiler telefonlarına mesaj gelmediği gerekçesiyle arama motorları üzerinden araştırma yapmaya başladı. Halkbank’ın sisteminde yaşanan yoğunluk sebebiyle SMS ulaşımında gecikme olacağı belirtilse de konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmaması dikkat çekti. Başvuru yapan kişiler şansları daha yüksek olması için hemen mesaj gelmesini ve ilk ödemeyi yapan kişi olmayı istese de sonuçlar kura ile belirleneceğinden dolayı böyle bir şey düşünülmesine gerek yok.

toki sms neden gelmedi

Bankalardan TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ başvuruları Ziraat Bankası ve Halkbankası tarafından da alınacağı açıklanmıştı. Başvuru yapacak kişiler bankadan başvuru yapmak için:

  • Nüfus Cüzdanı ile birlikte; Projenin bulunduğu ildeki yetkili Banka Şubelerinde "Başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesi" imzalayacaktır.
  • Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri, TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden "Hak Sahipliği" onaylananlar, sadece yetkili banka şubelerinden başvuru yapabilecektir.
  • Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış (en az % 40 engelli olduğuna dair geçerli sağlık heyet raporuna ait "Belge" ile başvuru yapabilecektir. 18 yaşından küçük engelli çocuğu olan anne veya baba kendi adına Engelli kategorisinden başvuru yapabilecektir. (e-Devlet üzerinden başvuranlar kimlik kartı fotokopisi veya belgeyi sözleşme aşamasında ibraz edecekler.)
  •  Emekli Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren "Belge" ile başvuru yapabilecektir. Vefat eden emeklinin emekli olmayan eşi de başvuru yapabilir. (Vefat eden emeklinin aylık maaşını alan kızları hariç) (e-Devlet üzerinden başvurulanlar sözleşme aşamasında ibraz edecekler.)