TOKİ Başvurunuz Reddedilmiştir ne demek? TOKİ Başvurum neden reddedildi?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak akıllara kazınan TOKİ, ev sahibi olmak isteyenleri ev sahibi yapacak. Peki, TOKİ Başvurunuz Reddedilmiştir ne demek?

TOKİ Başvurunuz Reddedilmiştir ne demek? TOKİ Başvurum neden reddedildi?

Türkiye’nin hemen her köşesinde yapılacak TOKİ sosyal konut projesi için başvurular 14 Eylül tarihi ile 31 Ekim tarihleri arasında alınacak. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabildiği gibi Ziraat Bankası, Halkbank üzerinden de yapılmaktadır. TOKİ başvurusu yapabilmek için sunulan başvuru şartlarını karşılamanız gerekiyor. Başvuru şartlarını karşıladığınıza inanıyorsunuz fakat e-devlet üzerinden başvuru yaptığınızda TOKİ Başvurunuz reddedilmiştir mesajını aldığınızda ne anlama geldiğini merak mı ediyorsunuz? TOKİ başvurum neden reddedildi diye mi araştırıyorsunuz? İşte, detaylar…

TOKİ başvurusu yapan pek çok vatandaş ev çıkmasını beklerken TOKİ başvurunuz reddedilmiştir mesajını aldı. Bu mesajı alan kişiler de arama motorları üzerinden araştırma yapmaya başladı. TOKİ başvuruları alınmaya başlaması henüz 3 gün olmuş olsa bile başvuru sayısı 2 milyona kadar ulaştı. Bankadan mesaj gelen pek çok kişi TOKİ başvuruları için Halkbank ve Ziraat Bankasına ücretlerini yatırarak başvurularını tamamladı. Hemen ardından TOKİ bana çıktı mı acaba diye merak içerisinde e-devlete giren vatandaşlar gördükleriyle şok oldular. TOKİ başvurunuz reddedilmiştir yazısıyla karşılaştıktan sonra bu mesajın anlamını araştırdılar.

TOKİ Başvurunuz Reddedilmiştir ne demek?

TOKİ başvurusu yapıp Halkbank ve Ziraat Bankası aracılığıyla para yatıran vatandaşlar sisteme girdiklerinde TOKİ Başvurunuz Reddedilmiştir yazısıyla karşılaştı. Ev sahibi olmak isteyen adayların endişeye girmesine neden olan bu mesaj herkesin dikkatini çekti. Sadece ev değil arsa ve iş yeri almak isteyen kişiler de endişeye kapıldı. E-devlet vasıtasıyla çıkan bu mesaj TOKİ Başvuru şartlarını karşılamayan kişilere yansıtılan bir mesajdır. Şayet siz şartları karşıladığınızı düşünüyor fakat yine aynı mesaj ile karşılaşıyorsanız TOKİ ile iletişime geçerek sorundan bahsetmeniz gerekir.

TOKİ Başvurunuz reddedilmiştir ne demek

TOKİ Başvurum neden reddedildi?

Ev sahibi olma hayaliyle TOKİ başvuru şartlarını karşıladığını düşünüp başvuru yapan kişiler eğer TOKİ başvurunuz reddedilmiştir mesajıyla karşılaşırsa akıllarına TOKİ Başvurum neden reddedildi? Sorusu gelmektedir. TOKİ başvurusu yapabilmek için sizlere sunulan şartları eksiksiz karşılamanız gerekiyor. Başvuru şartlarını karşılamayan adayların başvuruları kabul edilmeyeceğini bilmeniz gerekiyor.

TOKİ Başvurunuz Değerlendiriliyor ne demek?

TOKİ başvurusu yaptıktan ve banka vasıtasıyla ödemeyi gerçekleştirdikten hemen sonra e-devlet sistemine girdiğinizde TOKİ Başvurunuz Değerlendiriliyor yazısıyla karşılaşmış olabilirsiniz. Eğer bu mesajı gördüyseniz TOKİ başvurunuz kabul edildiği anlamına gelir. Aynı ekranda hem başvurunuz değerlendiriliyor hem de başvurunuz reddedilmiştir mesajını görürseniz yine TOKİ ile iletişime geçmenizde fayda var.