TOKİ başvuru iptali nasıl yapılır? TOKİ iptal edince para iadesi yapıyor mu?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak bilinen 250 bin konut projesine başvurular davem ediyor. Peki, TOKİ başvuru iptali nasıl yapılır? TOKİ iptal edince para iadesi yapıyor mu?

TOKİ başvuru iptali nasıl yapılır? TOKİ iptal edince para iadesi yapıyor mu?

TOKİ başvurusu yapan sonradan vazgeçen ya da hatalı başvuru yapan kişiler başvurularını iptal etmek için araştırma yapmaya koyuldular. TOKİ başvuru iptali konusuyla ilgili araştırma yapılmaya başlandı. Peki TOKİ başvuru iptali nasıl yapılır? TOKİ iptal edince para iadesi yapıyor mu?

TOKİ tarafından hazırlanan 250 bin sosyal konut projesi için başvurular 14 Eylül tarihi itibariyle alınmaya başlandı. E-devlet üzerinden alınan başvurular ayrıca Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden de alındı. Başvuru yapan kişiler tarafından TOKİ iptali nasıl yapılır? Diye araştırılmaya başlandı. TOKİ başvurusu yapan kişiler kadar başvurusunu tamamlayan kişilerde soru sormaya başladı. Bu soruların başında ise TOKİ başvuru iptali ilk sırada yer alıyor. İşte, detaylar…

TOKİ başvuru iptali nasıl yapılır?

TOKİ başvuru iptali

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak bilinen TOKİ ile ilgili araştırmalar hız kazandı. TOKİ başvurusu yapan sonradan vazgeçen ya da eksik veya hatalı bilgilerden dolayı başvurusunu iptal etmek isteyen kişiler TOKİ başvuru iptali nasıl yapılır? TOKİ başvuru iptali şansım var mı? diye araştırma yapmaya başladı.

Yapılan araştırmalar sonucu TOKİ başvuru iptali elbette yapılıyor. Fakat bir şartı var. Başvuru yapan kişi belirlenen süre zarfında ev çıksa bile konut satış sözleşmesini imzalamamışsa başvurusu otomatik olarak geçersiz sayılmış oluyor. Kura tarihlerinin açıklanması ve başvuru listesinin de ilan edilmesiyle başvuru iptali yapılırken kura çekiminde adı listede yer almayan kişilere de yatırılan 500 TL başvuru parası iade ediliyor.

TOKİ iptal edilince para iadesi yapıyor mu?

TOKİ iptal edilince elbette para iadesi yapılıyor. Başvuru için yatırdığınız 500 TL para iadesi hesabınıza otomatik olarak geçmektedir. Yani aslında başvuru iptali için sizin yapmanız gereken tek şey hazırlanan konut sözleşmesini imzalamamak, banka komisyonunu ve damga vergisini ödememek olmalıdır. Siz bu işlemleri yapmadığınız takdirde konut alma hakkınız iptal edilecektir.