Tinkoff Bankası, kripto para hizmeti vermeye hazırlanıyor

Rusya'nın en büyük çevrimiçi bankası Tinkoff, müşterilerine BTC hizmeti sunmak istiyor ancak Rus kanunları buna müsade etmiyor.

Tinkoff Bankası, kripto para hizmeti vermeye hazırlanıyor

Rusya’nın dev çevrim içi bankası Tinkoff, müşterilerine Bitcoin hizmeti vermek istiyor fakat ülkedeki yasalar bankanın elini kolunu bağlıyor. Banka CEO’su Oliver Hughes da yapmış olduğu açıklamada “Şu an Rusya’da bunu yapmamızın olanağı yok” dedi.

Saint Petersburg’daki Uluslararası Ekonomi Forumu’nda CNBC’ye konuşan Tinkoff CEO’su Oliver Hughes, pek çok yatırımcının kripto paralara yatırım yapmak istediğini belirtti:

Merkez bankası şu anda bu konuda çok sert adımlar atıyor. Bu yüzden böyle bir hizmet sunmamız mümkün değil ancak ne yaptığını bilen, kalifiye yatırımcılar kripto para hizmeti sunmamızı talep ediyor.

Yasa dışı para aklama ve birçok yatırımcının mağdur olmasından kaynaklanan konuların bilincinde olduğunu belirten Tinkoff CEO'su bu tür sorunların zamanla üstesinden gelebileceğini belirtti:

Merkez bankasının istediği gibi, bir gün kara para aklama olmayacak. Yatırımcılar da bugün olduğundan daha fazla korunacak. Şu anda özellikle küçük yatırımcı bu anlamda kötü yatırım kararları alıyor. Ancak bu diğer yatırımcılara düzgün ürünler sunmayacağımız anlamına gelmez. Tüm sorunlar zamanla ortadan kalkacaktır

 Dijital Ruble'den sonra herşey daha kolay olacak!

Rus E-ticaret firması Ozon CEO'su Alexander Shulgin de dijital çağa uyumlu adımların ticareti çok daha hızlı kılabileceğini ve ileri taşıyabileceğini belirtti ve şu sözleri kullandı:

Hekresin dijtal parayla ödeme yapma imkanının olması, bizim de işlerimizi kolaylaştırır ve geliştirir.

Rusya 2020 yılında BTC'ye karşı yasal statü tanımıştı fakat dijital paralrın ödeme hizmetlerinde kullanılmasını da resmi kanallar ile yasaklamıştı. Geçtiğimiz günlerde yine CNBC'ye röpörtaj veren Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina'da CBDC'ler tüm dünyanın ve en başta Rusya'nın geleceği olduğunu söylemişti.

Nabiullina aynı zamanda tüm dünyadan önce dijital Ruble'ye geçmek için testlerin hızlandığını dile getirmişti.

Etiketler