TFI TAB Gıda Gıda Yatırımları A.Ş. halka arz başvurusu yaptı

TFI TAB Gıda Gıda Yatırımları A.Ş. halka arz başvurusu yaptı.

TFI TAB Gıda Gıda Yatırımları A.Ş. halka arz başvurusu yaptı

TFI – Tab Gıda Yatırımları, Türkiye’deki Hızlı Servis Restoran sektöründe yer alıyor. Tüm dünyada 1.900 civarında hızlı servis restoranıyla TFI, dünyanın en tanınmış markaları arasında yer alan Burger King, Sbarro, Popeyes, Usta Dönerci ve Arby’s markalarının Türkiye’deki master franchise haklarını almıştır. Ayrıca 2012 yılında 65 şube ile devralınan BK China, 2017 Aralık ayında 886 şubeye ulaşmıştır. TFI, Sadece restoran işletmecisi olarak değil, aynı zamanda da entegre yapısı ile değer zincirinin çoğunu idare edilen bir sisteme sahiptir. 

TFI çatısı altındaki şirketler aşağıdadır:

TAB Gıda
BK China
Fasdat
Reklamüssü

Burger King, Sbarro, Popeyes, Arby's, Usta Dönerci ve Usta Pideci markaları ile fast food restoran işletmeleri bulunan şirket onay alması halinde borsada #TFIAS kodu ile işlem görecek.

2021 yılında gerçekleşen gerçekleşen arzlar ise şu şekilde: 

Aydem Yenilenebilir Enerji 
Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş.
Galata Wind Enerji
Zorlu Yenilenebilir Enerji 
Selva Gıda
Naturelgaz 
Çan Kömür ve İnşaat
Biotrend Enerji 

Onaylanmasına karşın hala halka arz işlemi tamamlanmamış 3 şirketi de var sayarsak bu kabul görmesi durumunda 2021 yılının 12. arzı olacak olan TFI TAB Gıda Gıda halka arz çınlığının yenisi olarak devam edecek.

Birçok piyasa analisti bu kadar sık halka arzların piyasadaki toplam paranın çıkışına sebebiyet vermesi sebebiyle Borsa İstanbul'a zarar verdiğini düşünse bile SPK buna henüz dur demiş değil...

Aksine halka arz çılgınlığına devam ediyor. Birçok halka arzın 4-5-6 katına gitmesi ile birlikte birçok yatırımcının halka arzların hemen hepsine katılma isteği iştah kabartıcı seviyede devam ediyordu ta ki QUA Granit, Matriks ve Turex Turizm halka arzlarına kadar. 

Bu arzların diğerlerinden farkı, diğer tüm arzlarda açılıştan sonra kesintisiz yaşanan tavan serilerinin Turex Turzim'de bitmesi daha sonra gerçekleştirilen Aydem Yenilebilir Enerji, Galata Win'de zararla açtıktan sonra beklenti halka arza olan ilginin azalacağı yönünde.

Etiketler