Tezos coin nedir? Tezos coin projesi ve geleceği

Tezos coin sloganında da belirtildiği üzere gelişmek için tasarlanmış bir blok zinciridir. Güvenlik odaklı, yükseltilebilir ve kalıcıdır.

Tezos coin nedir? Tezos coin projesi ve geleceği

Tezos coin nedir?

Tezos coin nedir sorusunu açıklamak gerekirse Tezos coin işlemlerini güvence altına almak için merkezi olmayan bir blok zinciri ağı kullanan kripto para birimidir. XTZ, blok zincirindeki değişikliklere oy vermek için kullanılan para birimidir. Bu merkezi bir veritabanı olmadığı anlamına gelmektedir. Ek olarak kullanıcılar bir fikir birliğine varmadan blok zincirini değiştiremez veya blok zincirine ekleyemezler. Bu yüksek düzeyde güvenlik ve güvenilirlik sağlar. Tezos bilgileri gizli tutmak için kriptografik şifreleme kullanır. Bu kripto para biriminin temel özelliği olan farklı kullanıcılar arasında işlem yapmak da mümkündür.

Tezos'un arkasındaki teknoloji benzersizdir çünkü Network Shell adlı agnostik bir yerel ara katman yazılımı kullanır. Bu ara yazılım geliştirme ekibinin modüler bir blok zinciri ağları stili oluşturmasına olanak tanır. Tezos ile kurallar ve düzenlemeler bir dizi kurala dayanmaktadır. Blok zinciri üç katmandan oluşur: ağ katmanı, işlem katmanı ve kendi kendini açıklayan fikir birliği katmanı.

Tezos çevre dostu bir dijital para birimi olarak ün yapmış olsa da kripto para biriminin kusurları da yok değildir. Örneğin; kullanıcıları fikir birliği olmadan tezos adreslerini değiştiremezler. Sonuç olarak Tezos çoğundan daha güvenli bir kripto para birimidir. Tezos'un ana avantajı merkezi olmayan doğasıdır. Ağ kendi kurallarına göre yönetilir ve herhangi bir merkezi otorite gerektirmez.

tezos coin nedir

Tezos coin projesi

Tezos coin Kathleen ve Arthur Breitman adlı iki kişi tarafından geliştirilmiş ve Eylül 2018'de piyasaya sürülmüştür. Kripto para henüz borsalarda resmi olarak listelenmemiş olsa da çok sayıda büyük yatırımcı tarafından desteklendi. Kurucuları sadece girişimci değil aynı zamanda onlar kripto para birimlerinde uzmandırlar.

Diğer kripto para birimlerinin aksine Tezos merkezi olmayan bir ağdır. Bu sistemi manipüle etmek için merkezi bir veri tabanı veya merkezi otorite olmadığı anlamına gelir. Bu fikir birliğine varılmadıkça kullanıcıların blok zincirinde hiçbir değişiklik yapamayacakları anlamına gelir. Kamu için faydalı olan çok daha şeffaf bir sisteme izin verir. Tezos coinin yeni dijital para birimlerinden olması sebebiyle birçok avantajı vardır ve göz atmaya değerdir.

Tezos coin yorum

Tezos coin yorum kapsamında bir karşılaştırma yapıldığında diğer kripto para birimleri gibi Tezos da merkezi olmayan bir blok zinciri ağı kullanır. Bu verileri tutan merkezi bir otorite veya merkezi veritabanı olmadığı anlamına gelir. Konsensüs süreci kullanıcıların kendileri tarafından yönetilir ve bu kimsenin sistemi manipüle edemeyeceği anlamına gelir. Merkezi bir yetkisi yoktur ve değiştirilemezdir. Buna rağmen Tezos merkezi olmayan ve demokratik bir oylama sistemine sahiptir.

Tezos'un bir başka özelliği de ağının merkezi olmayan yapısıdır. Herhangi bir merkezi otorite veya merkezi veri tabanı kullanılmamaktadır. İşlemleri güvenli hale getirmek için kriptografik şifreleme kullanır ve bu Tezos'un her tür dijital para birimiyle uyumlu olduğu anlamına gelir. Özellikle güvenli ve ölçeklenebilir bir ağdır. İşlem güvenliği söz konusu olduğunda Tezos'u kripto meraklıları için cazip bir yatırım haline getiren bir takım avantajlar vardır.

tezos coin yorum

Tezos coin geleceği

Tezos coin geleceği kapsamında Blockchain ağı para biriminin kalbidir ve kripto para biriminin en önemli parçalarından biridir. Platform merkezi değildir ve merkezi bir veritabanı yoktur. Bu blok zincirindeki herhangi bir değişikliğin fikir birliği olmadan yapılamayacağı anlamına gelir. Merkezsizleştirmeye ek olarak ağ şifrelenir ve bu da onu daha güvenli hale getirir. Zincir üstü yönetişim mekanizması protokol değişikliklerini yönetmesine izin vermektedir. Bunun merkezi bir otorite olmadığı ve işlemlerin çoğunun blok zincirinin ana zincirinde yürütüldüğü anlamına geldiğini anlamak önemlidir.

Tezos coin hangi borsada işlem görüyor?

Tezos coin Binance, Bitfinex OKX, Bitget ve FTX gibi dünyanın en büyük borsalarında alım satıma konu olmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra göreceli olarak küçük borsalarda da aktif işlem görmeye devam ediyor. 

Tezos coin grafik

Tezos coin grafiğinde görülen tarihi zirve olarak görülen 9.16 dolar fiyatından sonra yaşadığı sert düşüşle birlikte 2.53 dolar seviyesine kadar neredeyse kesintisiz bir düşüş yaşamıştır. Bu bölgenin dip bölgesi olduğu yatırımcılar ve analistler tarafından tayin edildikten sonra alıcılar Tezos coinin fiyatının yükselmesine neden oldu. Anlık olarak 4.35 dolar seviyesinde işleme konu olan XTZ coin, düşen kanalın en tepesinde bulunuyor. Olası bir düşen kanal kırılımında yeni hedef bir sonraki direnç olan 5.07 dolar seviyesi olarak görülüyor. 

Tezos coin grafik

Tezos coin hedef fiyatı

Tezos coin hedef fiyatı 5 dolar bandında olması öngörülürken belirsizliklerin olduğu piyasada değişkenliklerin yaşanması da muhtemeldir.

Tezos coin ne kadar?

Tezos coin alınır mı sorusunu cevaplamamızı sağlayan bilgiler aşağıda belirtilmektedir.

Tezos coin kaç dolar?

Tezos coin kaç dolar sorusunun yanıtı 1 Tezos coin dolar bazında 4,2 dolar olarak belirtilebilir.

Tezos coin kaç TL?

Tezos coin kaç TL sorusunun yanıtı 1 Tezos coin TL bazında 52,9 TL olarak belirtilebilir.

Tezos coin değerleri nelerdir?

Piyasa Değeri: 3,75 milyar dolar

Hacim: 183,00M Dolar

NOT: İçerik yatırım tavsiyesi değildir.

Etiketler