Tether (USDT) nedir? Neden oluşturuldu?

Tether (USDT), sabit bir paradır. Bir USDT birimi, bir ABD dolarını temsil eder. Değeri hiçbir zaman değişiklik göstermeyeceğini temin etmiştir.

Tether (USDT) nedir? Neden oluşturuldu?

Tether (USDT), değeri ABD dolarına sabitlenmiş bir kripto para birimidir. Stabilcoin olarak adlandırılan USDT, ABD dolarına 1:1 oranında sabit bir döviz kuru hedeflemektedir. Tether, esas olarak Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine karşı ticaret yapmak için kullanılır.

Tether (USDT) nedir? 

Tether, en büyük piyasa değerine sahip sabit paradır. Stabilcoin'ler, değeri başka bir para birimi veya varlığa bağlı olan blok zinciri teknolojisine dayalı tokenlerdir. USDT, jetonun kendi içinde bir kripto para birimi olduğu için hibrit bir para birimi olarak tanımlanabilir, ancak tek bir jetonun değeri ABD dolarına bağlıdır.

Tether (USDT) nasıl çalışır?

USDT, Tether Labs tarafından yayınlanmaktadır. Her USDT jetonu, Tether'in rezervi tarafından 1: 1 oranında kapsanmalıdır. Tether Labs başlangıçta her USDT için nakit rezerv olarak bir ABD doları tuttuğunu belirtse de, Tether şimdi USDT'yi karşılamak için başka rezervler de kullanıyor. USDT'ye olan talep artarsa, yeni birimler listeye eklenebilir. USDT, Tether Labs'de tekrar USD ile değiştirilirse USDT birimleri yakılır. 

Tether'in kendi blok zinciri yoktur, ancak herhangi bir blok zincirinde yayınlanabilir. Şu anda Tether yayınlamak için en popüler blok zincirleri Ethereum (ETH) ve Tron (TRX). USDT, Bitcoin veya diğer kripto para birimleri gibi ihraç edilebilir, alınıp satılabilir veya aktarılabilir. 

USDT neden oluşturuldu?

Dünyanın en büyük sabit parası, kripto alanındaki iki temel sorunu çözmek için icat edildi. Bir yandan, düşük ücretlerle istikrarlı bir para biriminin sınır ötesi transferi mümkün hale getirilmelidir. Öte yandan, kripto para birimlerinde yıldırım hızında ticaret daha kolay hale getirilecek: Tether, kripto ekosisteminden ayrılmak zorunda kalmadan ticaret karlarını USDT'ye park etmeyi mümkün kılıyor.

Tether'ı (USDT) kim icat etti?

Başlangıçta Realcoin olarak adlandırılan Tether, 9 Temmuz 2014'te Brock Pierce, Reeve Collins ve Craig Sellars tarafından tanıtıldı. Kasım 2014'te, kripto para biriminin Bitcoin'e alternatif olarak görülmesini önlemek istendiği için isim Tether olarak değiştirildi. Beta aşamasında Tether, Bitfinex ticaret platformu ve Brock Pierce tarafından desteklenen birkaç start-up ile ortaklıklara girdi.

Bitcoin ve Tether (USDT) arasındaki fark nedir?

Bitcoin ile karşılaştırıldığında, tek bir jeton ABD dolarına sabitlendiğinden, tether fiyatı pek değişken değildir. Ek olarak, Tether merkezi olmayan bir şekilde çıkarılamaz, ancak merkezi Hong Kong'da bulunan Tether Limited tarafından verilir. Bu nedenle merkezi bir stabilcoindir.

Etiketler