Tesla ilk çeyrek bilançosunu açıkladı: Beklentilerin üzerinde kâr elde etti

Tesla, Bitcoin kazançlarının da desteği ile beklentilerin üzerinde kâr elde etti.

Tesla ilk çeyrek bilançosunu açıkladı: Beklentilerin üzerinde kâr elde etti

Tesla mali yılının ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde kâr elde etti.

İlk çeyrekte net kâr 438 milyon dolar, hisse başına 93 sent seviyesinde gerçekleşti. Analistler ise hisse başına 79 sent kâr bekliyorlardı.

Beklentilerin üzerinde kâr elde edilmesinde bir miktar Bitcoin pozisyonunun satılması da etkili oldu. Bitcoin'de 1,5 milyar dolar yatırımı bulunan Tesla, bunun yüzde 10'unu ilk çeyrekte sattı.

Bitcoin satışından 272 milyon dolar gelir elde edilirken, ilk çeyrekteki elde edilen kâra Bitcoin'in 101 milyon dolar pozitif katkısı oldu.

Tesla'nın cirosu da ilk çeyrekte yüzde 73,6 artarak 10,29 milyar dolar olan beklentilerin üzerinde 10,39 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Tesla, Bitcoin yatırımlarına devam edecek

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden biri olan Tesla, Bitcoin yatırımlarına devam edeceğini bildirdi.

Bilanço sonrası açıklama yapan Tesla CEO'su Elon Musk, kendisinin Bitcoin satmadığını, Tesla'nın ise likitliğini test amaçlı olarak bilançosundaki Bitcoin'den yüzde 10 satış yaptığını belirtti. Amacın, bilançoda Bitcoin'i alternatif bir varlık olarak bulundurmak için para biriminin likitliğini test etmek olduğunu belirtti.

Tesla CFO'su Zach Kirkhorn da Bitcoin konusunda iyimser olmak için çok fazla neden olduğunu, Tesla'nın Bitcoin yatırımlarına devam edeceğini belirtti. "Bitcoin'in uzun vadeli değerine inanıyoruz."  ifadelerini kullandı.

Etiketler