Tesla hisseleri resmen çakıldı

Son zamanlarda düşüş gösteren hisseler arasında yer alan Tesla hisseleri resmen çakıldı.

Tesla hisseleri resmen çakıldı

Amerika Birleşik Devletlerinde çalışma gösteren elektrikli araç üreticisi Tesla tarihi düşüş yaşadı. Piyasa değeri toplamda 11 ayda 642 milyar dolarlık düşüşe şahit olan Tesla hisseleri 2021 yılında böyle değildi. 2021 yılında toplamda 410 dolara kadar çıkan Tesla hisse değerine dün baktığımızda bu değerin 205 dolar olduğunu görüyoruz. Bu değer bizlere Tesla’da kaybın %50’ye ulaştığını gösterdi. Tesla hisselerinde olan düşüşle beraber Elon Musk’ın da serveti giderek kan kaybetmektedir. Elon Musk toplamda 140 milyar dolar servet kaybetti.

Hisseler neden düşüyor?

Tesla hisseleri resmen çakıldı - Resim : 1

ABD’de yaşanan yüksek enflasyon ve FED tarafından açıklanan faiz artırımı kararından sonra tüm piyasalar etkilendiği gibi hisse senetleri de etkilenmektedir. Hisse senedi piyasalarının genelinde sert kayıplar yaşanırken Tesla hisselerinin bu denli hızlı düşmesi yatırımcı tarafından araştırılmaya başlandı. Tesla hisselerinin bu denli hızlı düşmesinin bir diğer sebebi de araç teslimatlarının gününde teslim edilmemesi ve artış gösteren ham madde maliyetleri olmaktadır. Bu kayıplar bu şekilde devam ettiği takdirde Elon Musk’ın serveti yavaş yavaş eriyecektir.

Elon Musk’ın serveti eriyor

Tesla’nın sahibi olan Elon Musk’ın da serveti git gide eriyor. 2021 yılının Kasım ayında Tesla hisseleri zirveyi görmüştü. Hal böyle olunca da Elon Musk’ın serveti 340 milyar dolara kadar yükseldi. Fakat Tesla hisseleri bir anda düşüş yaşayınca Elon Musk’ın serveti dün itibariyle 198 milyara kadar düştü. 11 ayda toplam servetindeki düşüş ise 140 milyar doları geçti. Her ne kadar serveti azalsa da dünyanın en zenginleri listesinde hala zirvelerde yer alan Elon Musk’ın serveti yıl başından beri çok azaldı. Bu da 2022 yılında serveti en fazla azalan kişi konumunda yer almasına neden oldu.