Tesla hisseleri 137 milyon dolarlık para cezasına rağmen pozitif açıldı

Son işlem gününü artıda bitiren Tesla hisseleri, Salı işlemlerine yükselişle başladı. Hisseler ırkçılık nedeniyle açılan davada haksız bulunma haberinden etkilenmedi.

Tesla hisseleri 137 milyon dolarlık para cezasına rağmen pozitif açıldı

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın, Nasdaq Borsasında işlem gören hisseleri Pazartesi günü 0,81 artışla 781,53 dolar ile günü tamamladı. Şirketin TSL kodlu hisseleri açılış öncesi işlemlerde 786 doların üzerine çıktı.

Yıllık bazda yatırımcısına yüzde 88'den fazla kazanç getiren Tesla hisseleri, ırkçılık davasına ilişkin gelişmelere tepkisiz kaldı.

Güne yükselişle başlayan hisseler, seansın ilk dakikalarında 785,9 dolardan işlem gördü. Kaydettiği en yüksek fiyat 788 dolar oldu.

Hisseler son işlem gününde 776,12 - 806,97, bir yıllık dönemde ise 379,11 - 900,4 dolar arasında seyretti. Kaliforniya merkezli şirket, yılın üçüncü çeyreğinde 241 bin 300 ile analistlerin beklediğinde daha fazla satış yaptı.

Tahminler 221 bin civarında satış olması yönündeydi. Bu gelişme elektrikli otomobil üreticisi hisselerinin hafta başında kazanç elde etmesini sağladı. Tesla hisseleri son üç ayda yüzde 14 oranında değer kazandı.

Bugün ise 2015 yılından bu yana süren ve sonuçlanan davaya yönelik gelişmeler yatırımcıların odağında olacak. Şirketin eski çalışanlardan biri, ırkçılığa maruz kaldığı gerekçesiyle Telsa'ya dava açmıştı.

Mahkeme, daha önce şirkette asansör operatörü olarak çalışan Owen Diaz'ın açtığı davada, Tesla'ya 137 milyon dolar tutarında tazminat ödeme cezası verdi. Söz konusu miktarın 130 milyon dolarının ceza, geri kalanının Diaz'ın yaşadığı stres sebebiyle verildiği belirtildi.

Etiketler