Tesla CEO’su Elon Musk yine ortalığı kasıp kavuracak açıklamalar yaptı

Tesla CEO’su Elon Musk yine ortalığı kasıp kavuracak açıklamalar yaptı...

Tesla CEO’su Elon Musk yine ortalığı kasıp kavuracak açıklamalar yaptı

Tesla CEO’su Elon Musk, Dogecoin hakkında olumlu açıklamalar yaparken Bitcoin’i eleştirmeye devam ediyor.

Elon Musk, bu defa Bitcoin’in oldukça merkezi olduğunu iddia etti. Tesla CEO’su, “Bitcoin, bir avuç büyük madencilik şirketinden tarafından kontrol edilen kaliteli çoğu zaman esasında oldukça merkezidir. Sincan’da tek bir kömür madeni sular altında kaldı, Bitcoin hash rate’i yüzde 35 düştü. Size merkezi değilmiş gibi geliyor mu?” diye konuştu.
Musk’ın bu açıklamalarının ardından 47 bin dolar olan Bitcoin fiyatı, hızlı bir biçimde 45 bin 750 dolara kadar düştü ve üç gün önce test ettiği bu seviyeyi bir kere daha test etti. Piyasa değeriyle bir numaralı kripto para, daha sonra toparlandı ve TSİ 23:05 itibari ile 45 bin 400 dolardan işlem görüyor.

Musk’ın Bitcoin’de düşüş getiren açıklamaları bununla sınırlı değildi. Tesla CEO’sunun bir başka tweet’inde Tesla’nın Bitcoin’lerini satabileceğini ima etmesi piyasada panik oluşturdu.

Musk, bugün ayrıca Bitcoin odaklı podcast yayıncısı Peter McCormack ile de bir diyaloga girdi. Ünlü girişimci, McCormack’in “Senin yaptığın trol’lük” sözlerine “Bu tür berbat yorumlar, tüm paramı Doge’a yatırmak istememe sebep oluyor” yanıtını verdi.

Etiketler