Tencent'in ilk çeyrekte kârı yüzde 67 oranında yükseldi

Tencent'in ilk çeyrekte kârı yüzde 67, toplam geliri ise yüzde 25 oranında arttı.

Tencent'in ilk çeyrekte kârı yüzde 67 oranında yükseldi

Çin'in dijital devi Tencent, 2021 yılının ilk üç aylık finansal sonuçlarını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yılın ilk üç ayı için gelen sonuçlar, 'mükemmel' olarak nitelendirildi. Toplam gelirler, ilk çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artış kaydederek 135,3 milyar yuan yani 20,6 milyar dolar oldu. Dönem kârı ise yıllık yüzde 67 artışla 49 milyar yuana çıktı. Şirketin net kâr marjındaki yükseliş ise yüzde 27'den yüzde 36'ya ulaştı.

WeChat, Kuaishou ve QQ gibi uygulamaların sahibi, ocak ile mart ayları arasında 135,3 milyar yuanlık bir ciro elde etti ve bu da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 oranında bir artışa denk düşüyor. Tencent Yönetim Kurulu Başkanı Pony Ma Huateng, tüm çalışma alanlarının bu dönemde bir bütün olarak daha iyi ürün ve hizmet sağlayarak çok ciddi büyüme kaydettiğini bildirdi.

Fakat firmanın gerçekleştirdiği faaliyetlerin merkezinde video oyunları var. Son aylarda Tencent'in bu sektördeki çabalarını katladığı görülüyor.

Yılın ilk çeyreğinde video oyunları, Tencent'in toplam etkinliklerinin üçte birini oluşturdu. Buna karşılık Kovid-19 krizi yavaşladıkça firmanın akıllı telefonlardaki oyunlarında büyüme temposu düşüyor. Ancak yine de bu alanda geçen yılın aynı dönemine göre kaydedilen büyüme oranı, Çin'de çok popüler olan Honor of Kings ve Peacekeeper Elite gibi oyunlar sebebiyle yüzde 19 oldu. Ayrıca yurt dışından sağlanan girdiler de ilerlemeyi sürdürdü. Bu hızı düşürmek istemeyen firma, önümüzdeki süreçte 60 yeni video oyunu tanıtacak.

Öte yandan Tencent kuruluşlarına ilişkin FinTek bölümünün ve hizmetlerin geliri, bulut faaliyeti de dahil olmak üzere, 2020 yılının son çeyreğine kıyasla yüzde 47 oranında büyüdü. Firma bu performansı, bir araç satış sitesi olan Bitauto'nun da edinilmiş olmasına borçlu. Ayrıca çevrim içi reklam gelirleri de yüzde 23 kadar yükselerek 21,8 milyar yuana vardı.

Etiketler