Temmuz ayında konut satış rakamları açıklandı!

Temmuz ayında konut satışları ile alakalı veriler açıklandı. Bir önceki yıla oranla rekor bir seviye söz konusu, yabancıların konutlara ilgisi ise artarak devam ediyor.

Temmuz ayında konut satış rakamları açıklandı!

Artan konut fiyatları nedeniyle ev sahibi olmak isteyenler endişeliydi. Temmuz ayında konut satışları ile alakalı bütün detaylar belli oldu. Beklenen oldu ve Temmuz ayında konut satışları ciddi oranda düştü.  Yüzde 12,9 azalarak 93 bin 902 seviyelerine kadar geriledi.


Ocak Temmuz döneminde ise konut satışı bir önceki yılın aynı döneminde artışını korurken konut sayısı da 28 binlere kadar geriledi. Türkiye İstatistik Kurumu 2022 yılı Temmuz ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde bir önceki yılın aynı dönemine oranla 12,9 bir azalma söz konusu oldu. Toplamda 93 bin 902 konut satışı gerçekleştirildi.


Konut satışlarında İstanbul ilk sırayı aldı. 14 bin 350 konut satışı ve yüzde 15,3 ile en büyük pay İstanbul'un oldu.  7 bin 417 konut satışı ve yüzde 7,9 pay ile Ankara ikinci sırada yer aldı. Listenin 3. sırasında ise İzmir yer alıyor. 4 bin 868 konut satışı ve yüzde 5,2 paya sahip.

Temmuz ayında konut satış rakamları açıklandı!

Yabancılara 3 bin 939 konut satıldı

Son dönemde Türkiye ve yabancılara konut satışı ciddi oranda gündem olmayı başarmıştı. Temmuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine oranla %12,4 azalma gerçekleşti. Temmuz ayında yabancılara satılan konut miktarı da belli oldu. Bu alanda ilk sırada Antalya yer alıyor.  Antalya'da toplam 1.421 konut satışı yapıldı. 1.154 konut satışı ile İstanbul ve 289 konut satışı ile Mersin geliyor.

En çok satış Rusya vatandaşlarına

Konut satışları ile alakalı ve yabancı vatandaşlara satışları ile alakalı bir diğer detay ise hangi uyruğa sahip vatandaşların ev sahibi olduğuydu. Temmuz ayında Rusya Federasyonu vatandaşları Türkiye'de 1028 konut satın aldı. 431 konut ile İran, 380 konut ile Irak vatandaşları 3. sırada yer alıyor.

Etiketler