Temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Enflasyon oranı ile ilgili tüm detaylar!

Temmuz ayı enflasyon oranları birçok vatandaş tarafından dört gözle bekleniyor. Enflasyon oranlarına yönelik merakların dindirilmesi için temmuz ayı enflasyon oranları araştırılıyor.

Temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Enflasyon oranı ile ilgili tüm detaylar!

Enflasyon oranı hız kesmeden yükselmeye devam ederken, halkın alım gücü de doğru orantılı olarak düşüyor. Temmuz ayı içersinde gerileyen akaryakıt fiyatlarına rağmen Türk Lirasındaki değer kayıplarının devam etmesi aylık yüzdelik 2.9 artması yıllık bazda değerlendirildiğinde ise 24 yılın yeni zirvesi niteliğinde %80.5 yükselmesi beklentiler arasında. Temmuz ayı içerisinde enflasyon oranı 3 Ağustos tarihi çarşamba günü saat 10:00’da açıklanacak.

Türk lirasına yaşanan tarihi değer kaybı ile beraber enflasyonun şu an bulunmuş olduğu seviyeden daha da yukarıya çıkması beklentiler arasında. Milyonlarca vatandaşın gözü ise şu anda emekli temmuz ayı enflasyon oranlarına çevrilmiş durumda.

Enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Enflasyon oranının temmuz ayı içerisinde 3 Ağustos Çarşamba günü saat 10:00 açıklanacağını aktarıldı.

Temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Enflasyon oranı ile ilgili tüm detaylar!

Enflasyon oranı beklentisi ne kadar?

Tüketici Fiyatları Endeksi’nin (TÜFE) temmuz ayı içersinde gerileyen akaryakıt fiyatlarına rağmen Türk Lirasındaki değer kayıplarının bir süredir devam eden etkileri ile aylık yüzdelik 2.9 oranında artması yıllık bazda değerlendirdiğini zaman ise 24 yılın yeni zirvesi olarak nitelendirilen %80.5’e yükselmesi beklentiler arasında.

Reuters’ın toplam 11 katılımcı ile gerçekleştirmiş olduğu anket doğrultusunda temmuz ayı içersinde yıllık enflasyon tahminlere %79.45 ile %82.5 arasında değişim gösteriyor. TÜFE en son 1998 Ağustos ayı içerisinde %81.4 artış kaybetmişti. TCMB ise dün aynısını enflasyon tahmininde bulundu. Yeni yaptığı tahmininde enflasyon tahminini %60.4’e yükseltti.

Reuters’ın bugün tamamlamış olduğu ankette ise yıl sonu tahminleri %70’e ulaştı. Yıl boyunca yapılmış olan anketlerde 2022 yıl sonu tahminleri Ukrayna – Rusya savaşının tahıl ve enerji fiyatlarına etkisi ve TL’nin değer kaybı nedeni ile sert yükselişe geçerken; bu ay Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilmiş olan anketteki yıl sonu tahmini olan %69.5’e oldukça yakın gerçekleşti. Her ay içerisinde yukarı yönlü olan sert revizyonlar 2022 yılında ilk kez Temmuz ayı verisi anketinde sınırlı kaldı.

SUSD KC Amerikan Doları Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.4
Satış 32.45
Değişim -0.1299%
Son Değer 32.45
En yüksek 32.57
En düşük 32.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler