Teknosa yılın ilk yarısında yüzde 110 büyüdü!

Şirketlerin ikinci çeyrek bilançoları Ağustos ayı itibariyle açıklanmaya devam ediyor. Son olarak teknoloji pazarında büyük bir yere sahip olan Teknosa bilançosunu açıkladı.

Teknosa yılın ilk yarısında yüzde 110 büyüdü!

Sabancı grubunda yer alan Teknosa’nın kâr oranlarında da ciddi bir sıçrama yaşadığı görülüyor. Covid-19 salgınında yaşanan küçülmenin ardından hızla büyüyen şirketler arasında Teknosa’da yer aldı.


Nisan – Haziran dönemini kapsayan ikinci çeyrek bilançosu bugün itibariyle açıklanan Teknosa için ciddi bir sıçrayış görüldü. Bilançolara bakıldığında geçen yılın aynı dönemine göre %110’luk bir büyüme yaşandı. Şirketin büyümesindeki en önemli etkenlerden biri de teknoloji sektörüne olan ilginin artması olduğu belirtildi. Pandeminin etkilerinden hızlı bir şekilde çıkan şirket rekor kâr açıkladı.

Teknosa yılın ilk yarısında yüzde 110 büyüdü


Dijital çözümlerimizle ayakta kaldık

Müşteri odaklı dijital çözümleriyle pandemi sürecinde de ayakta kalmayı başaran Teknosa bu alanda ön plana çıkan şirketler arasında yer alıyor. Mevcut kriz yönetiminde de başarılı bir şekilde süreci atlayan Teknosa yönetiminin ilerleyen dönemde de daha yüksek kâr oranlarına ulaşması analistler tarafından bekleniyor.


Geçen yılın aynı dönemine göre %110’lük büyüme yaşayan şirketin bu alanda teknolojik çeşitliliğini de arttırdığı gözlemlendi. Şu ana kadar açıklanan bilançolar doğrultusunda sektöründeki en büyük büyümeyi sağlayan şirket olarak adını yazdıran Teknosa’nın bir sonraki bilançosu ise Kasım ayında açıklanacak. Geçen yıla göre büyük bir büyüme yaşayan şirket dijital çözüm modeliyle hizmet vermeye devam ediyor.

Farklı sektörlere katılım sağlıyoruz

Teknosa tarafından bilançoyla birlikte yapılan açıklamalarda kamuoyu ile paylaşıldı. Birbirinden farklı sektörlere çözüm üreten Teknosa’nın bu alanda sağladığı büyüme birçok şirket tarafından ilgiyle karşılandı. Tarım sektöründeki dijital çözümleriyle de yeni bir iş modeli ortaya koyan Teknosa’nın ilerleyen dönemde de vizyonuna bağlı olarak faaliyet göstereceği belirtildi.

Birçok farklı sektörün ortak buluşma noktası olarak adlandırdıkları yeni iş modeline göre büyümenin kaçınılmaz olduğu açıklandı. Pandemi süreciyle birlikte geçiş yapılan bu iş modelinin meyvelerini de kısa sürede aldıklarını vurgulayan Teknosa yönetiminin bilançosunda da büyük bir artış görüldü.

TKNSA TEKNOSA IC VE DIS TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 40.66
Satış 40.7
Değişim -0.08%
Son Değer 40.66
En yüksek 41.28
En düşük 39.6
Haftalık Değişim 2.9367%
Aylık Değişim -0.3431%
Yıllık Değişim 36.9023%
Etiketler