Teknik analiz nedir?

Teknik analiz, teknik göstergelerin çalışmasına dayanan bir analiz yöntemidir.

Teknik analiz nedir?

İşlemlerin geçmişini tarafsızlıkla analiz etmek için tüccarlar, sonucu görsel olarak temsil edilen matematiksel formüller kullanır: teknik göstergeler.
 
Yüksek nokta, düşük nokta, açılış seviyesi, kapanış seviyesi ve hatta işlem gören hacimler, tüccara objektif bir gösterge göndermek için göstergelerin formüllerine entegre edilen tüm değişkenlerdir. Tüccar, mevcut eğilimin yönünü ve gücünü veya oynaklığın gelişimini öznel olarak tahmin etmek yerine, matematiksel ve nesnel bir cevap almak için teknik göstergelerine döner.
 
Bu durumda elindeki bilgi, "N parametresinin X göstergesine göre, piyasa eğilimi yukarı doğru" veya "N parametresinin Y göstergesine göre, piyasa eğilimi yavaşlıyor" türündedir.
 
Teknik göstergeler çoğunlukla fiyat tablosu (fiyat dışı göstergeler) altında gösterilir, ancak bazen hareketli ortalamalar veya Ichimoku durumunda olduğu gibi doğrudan fiyat tablosunda temsil edilirler. Belirli grafik gösterim modları kullanıldığında fiyat eğrisinin kendisi de teknik bir gösterge haline gelebilir.
 
Spekülatif aktivite bağlamında, teknik analiz, devam eden bir trendi tespit etmek ve bundan kâr elde etmek için bir trend takip stratejisi oluşturmak için kullanılabilir. Tersine, bazı tüccarlar sözde karşıt yaklaşımları tercih ediyor. Ardından, piyasa tersine döndüğünde bir pozisyon almak için trendin sonunun işaretlerini izlerler.

Teknik analiz nedir? - Resim : 1

Teknik analiz kullanarak fiyat trendlerini tahmin edin

 Bazı tüccarlar için teknik analiz, yalnızca bir teknik göstergenin veya bir dizi teknik göstergenin (gösterilmesi gereken) göstergelerine dayanan kazanan bir ticaret stratejisi oluşturmayı mümkün kılacaktır. Diğerleri için ise, herhangi bir öngörü niteliği taşımayacaktır.
 
Bazı teknik göstergeler diğerlerinden daha popüler olsa da sonsuz sayıda teknik gösterge vardır. Gerçekten de, her tüccar gerçekten kendi matematiksel formülünü ve kendi değişkenlerini seçebilir. Olasılıkların bu sonsuzluğunda, belirli göstergeler elbette bazı fiyat hareketlerini başarılı bir şekilde tahmin edebilecektir, ancak bu tahminlerin sabit bir şekilde tekrarlanıp tekrarlanamayacağını veya sadece bir "isabet" olup olmadığını tüccarın bilmesi gerekir.
 
Temel analiz taraftarları ile teknik analiz taraftarları arasındaki tartışma eski bir tartışmadır. Teknik analiz savunucuları için argümanların çoğu, kendi kendini gerçekleştiren tarafta yatmaktadır.içereceğini söyledi. Gerçekten de, tüm yatırımcılar aynı göstergeleri takip ederse, bu göstergelerin fiyatların gelişimini belirlemesi muhtemeldir. Gerçek bir dayanağı olmamasına rağmen, fiyat hareketini tetiklemek için tek başına tahmin yeterli olabilir.
 
Ancak bu açıklamanın iki sınırı vardır. Bir yandan, tüm piyasa operatörleri teknik analiz kullanmaz ve hepsi aynı şekilde yapılandırılmış aynı teknik göstergeleri kullanmaz. Öte yandan, piyasayı hareket ettirmek için teknik analiz kullanan yeterli sayıda tüccar olsa bile, spekülatif ticaret sıfır toplamlı bir oyuna benzetilebilir, bu nedenle piyasanın geri kalanından biraz daha erken bir pozisyona girmeyi başarmak gerekir. bu kendini gerçekleştiren karakterden yararlanmak için. Her tüccar daha sonra diğerinin hareketini tahmin etmeye çalışacaktı ve bu da nihayetinde piyasa anormalliğini yok edecekti...

Teknik bir göstergeyi test edin

Bir teknik göstergenin etkinliğini değerlendirmek için, onu “geriye dönük test etmek ” mümkündür. Bu süreç, elde edilen sonuçları analiz etmek için göstergenin geçmiş piyasa verileri üzerinde test edilmesinden oluşur. Ancak burada yine, teknik göstergelerin öngörücü doğasını doğru bir şekilde değerlendirmek karmaşıktır.

Teknik analiz nedir? - Resim : 2
 
Nitekim aynı teknik gösterge, test edildiği döneme, piyasaya veya finansal ürüne bağlı olarak çok farklı sonuçlar elde edebilir. Ayrıca, teknik göstergenin ayarı da elde edilen sonuçları önemli ölçüde etkileyebilir. Gerçek bir istatistik çalışmasına girmeliyiz.

Elde edilen sonuçların önemini değerlendirmek için. Gerçekten de, geçmiş fiyat değişimlerine çok yakından bakmak, birçok istatistiksel önyargıdan (hayatta kalma yanlılığı, geriye dönük yanılsama, vb.)

Etiketler