Tek-Art Turizm şaşırtan açıklamalar yaptı!

Tek-Art Turizm piyasaların kapalı olduğu saat aralığında anlaşma sağlayamadığı söz konusu iki bankaya olan borcunu kapattığını açıkladı. Açıklamanın ardından yatırımcıların kafasında soru işaretleri oluştu.

Tek-Art Turizm şaşırtan açıklamalar yaptı!

Tek-Art Turizm piyasanın kapalı olduğu saat diliminde iki farklı açıklamada bulundu. Yatırımcıların merak ettiği açıklama birçok soru işaretine neden oldu.

Şirket dün piyasaların kapalı olduğu saat 18.20'de KAP'a yaptığı açıklamada Odeabank, Vakıflar Bankası ve Türkiye İş Bankası ile kredi borçlarının yeniden yapılandırılma isteme amacıyla Odeabank'a başvuruda bulunduğunu fakat yapılan görüşmede sonuçların olumsuz olduğunu belirtmişti.

Bunun üzerine gelen açıklamada, İş Bankası ile Vakıflar Bankası'na olan borçlarını bugünden itibaren kapattığını ve Odeabank ile kredi borçlarını yapılandırma üzerine çalışmaların devam ettiğini duyurdu.

Tek-Art Turizm şaşırtan açıklamalar yaptı! - Resim : 1

Tek-Art  Turizm yatırımcılarının kafası karıştı

Yapılan iki açıklamanın en dikkat çekici yönü piyasaların kapalı olduğu saatler arasında yapılmış olması oldu. Bu açıklamanın ardından yatırımcıların kafasında soru işaretleri ön plana çıktı.

Yapılan iki ayrı açıklamanın ardından İş Bankası ve Vakıflar Bankası üzerinden kapatılan borç miktarı detayı verilmediği gibi ve Odeabank'a olan borç miktarının bilgileri verilmemesi yatırımcılar tarafından merak edildi.

Yaşanan belirsizliklerle beraber hisse fiyatı dalgalı bir seyir izledi. Geçtiğimiz gün 1,86 TL günü kapatan hisse, haftanın son işlem gününde 1,82  TL seviyesinden yaptı. Tek-Art Turizm hisse fiyatı 1,71 TL seviyesinde düşüş yaşarken, ikinci yarıda yüzde 5 aşağıda 1,76 TL seviyesinde işlem görmeye devam etti.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Etiketler