Tedarik sorunu Toyota'yı etkilemeye devam ediyor

Toyota, tedarik zinciri problemlerinin etkisini hissetmeye devam ediyor. Şirket Japonya'daki bazı fabrikalarında üretim durmalarını uzatacağını bildirdi.

Tedarik sorunu Toyota'yı etkilemeye devam ediyor

Toyota, tedarik zinciri problemlerinin etkisini hissetmeye devam ediyor. Şirket Japonya'daki bazı fabrikalarında üretimi durdurmuştu. Şimdiyse üretimdeki durma süresini uzatacağını açıkladı. 

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan Toyota, Güney Doğu Asya'daki fabrikalarının salgın sebebiyle aksamalarla karşılaştığını belirtti. 

Tedarik sorunu Toyota'yı etkilemeye devam ediyor; fabrikalarda üretim durmaları devam edecek

Land Cruiser ve Lexus'un üretim gecikmelerinden etkileneceği aktarıldı. Toyota, Lexus UX 300E elektrikli otomobilin üretiminin kesintilerden etkileneceğini bildirdi.

Şirket, son duralamalar nedeniyle oluşan üretim kaybının aralık ayında toplam 14 bin araç olacağını belirti. Bunun yanında şirket, 31 Mart tarihinde sona eren yıl için yıllık küresel üretim hedefine bağlı kamayı hedeflediğini de aktardı. 

Ağustos ayında Japon otomobil üreticisi, bilgisayar çipi problemi sebebiyle küresel üretim beklentisini düşürdü. Toyota'nın Ford, Nissan, General Mobile, Daimler, Renault ve BMW gibi rakipleri de yeterli yarı iletken sağlamak için mücadele ederken üretimi kısmak zorunda kaldı. 

Tedarik zinciri problemi Japonya'da ihracatı da etkiledi

Tedarik sorunu Toyota'yı etkilemeye devam ediyor; fabrikalarda üretim durmaları devam edecek

Japonya'nın motor endüstrisini vuran küresel tedarik zinciri krizi, bir bütün olarak ülke ekonomisini de etkiliyor. Japonya'nın ihracatı, ekim ayına kadar olan yılda yüzde 9,4 oranında artışla yedi aylık çift haneli büyüme trendini kırdı. 

8 aydaki en yavaş büyüme kaydedildi

Otomobil sevkiyatları 2020 yılında aynı döneme göre yaklaşık yüzde 37 oranında gerileyerek sert bir düşüşle karşılaştı. Ülkenin Maliye Bakanlığından gelen verilere göre, Japonya'nın en büyük iki ticaret ortağı Çin ve ABD'ye otomobil ihracatı yarıya indi. 

Etiketler