Tedarik görünümünün iyileşmesi demir cevherini nasıl etkiledi?

Dalian'da demir cevheri, tedarik görünümünün iyileşmesiyle bir haftalık zirveden geri çekildi.

Tedarik görünümünün iyileşmesi demir cevherini nasıl etkiledi?

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, bugünkü dalgalı seansta yükseldi, Singapur'da ise yüzde 3 oranında geriledi. Demir cevherinin dalgalı seyretmesinde tedarik görünümünün iyileşmesinin fiyatlara baskı yapması etkili oldu.

Dalian Emtia Borsasında ocak vadeli demir cevheri yüzde 2 oranında artışla 803,50 yuan/tona yükseldi fakat bir önceki gün çıktığı 18 Ağustos tarihinden bu yana en yüksek seviye olan 829 yuan/ton düzeyinden geri çekildi.

Singapur Borsasında eylül vadeli demir cevheri kontratı, yüzde 3,1 oranında gerileyerek 143,50 dolar/tona düştü. Kontrat dün yüzde 9,1 yükselişle kapanmıştı.

Fiyatlar mayıs ayından bu yana yüzde 30'dan fazla geriledi. Analistler daha fazla düşme ihtimalinin olduğunu söylüyor. CRU, yıl sonuna doğru demir cevheri fiyatlarının daha fazla düşeceğini beklediklerini aktardı.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü, tedarik endişeleri sebebiyle sırasıyla yüzde 3 ve yüzde 3,2 oranında artış kaydetti.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsasında inşaat demiri yüzde 1,3, sıcak haddelenmiş rulo ve paslanmaz çelik yüzde 0,9 oranında yükseldi.

Etiketler