Tecavüz edildi, bıçaklandı ve yakıldı! 6 yıl sonra katili yakalandı!

2016 yılında gerçekleşen bir kadın cinayetinin ardından dosya kapanmadı. Sibel Çelik cinayetiyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

Tecavüz edildi, bıçaklandı ve yakıldı! 6 yıl sonra katili yakalandı!

 

2016 yılında İzmir Buca’da 3 katlı binanın zemin katında yaşayan 38 yaşındaki Halil Yılmaz’ın evinde yangın çıktı. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri bazanın içinde yanmış kadın cesedi bulundu. Cesedin 24 yaşında olan Sibel Çelik’e ait olduğu belirlenirken, Sibel Çelik’in Halil Yılmaz ile nişanlı olduğu öğrenildi.

Polis tarafından açılan soruşturma kapsamında 40 yaşındaki Selman Yılmaz Diyarbakır’a giderken tutuklandı. Hazırlanan iddianame de Sibel Çelik’i 7 kere bıçakladığı ve daha sonra da cesedi bazaya koyarak evi yaktıkları yer aldı. 2 kardeş hakkında nitelikli kasten öldürme, yakarak mala zarar verme gibi suçlardan dava açıldı. 2017 yılının Aralık ayında Selman Yılmaz tahliye edilirken kardeşi Halil Yılmaz çoktan firar etmişti.

Genç kız cinsel saldırıya da uğramış!

Sibel Çelik’in Adli Tıp Raporları incelendiğinde cinsel saldırıya uğradığı da ortaya çıktı. Almanya’ya kaçtığı belirtilen Halil Yılmaz 2018 yılında kırmızı bülten ile aranmaya başladı. Almanya’ya kaçan Halil Yılmaz’ı Alman yetkililer can güvenliği olmadığı gerekçesiyle Türkiye’ye göndermedi. Sibel Çelik’in ölümünden 6 yıl geçmesine rağmen Yılmaz Türkiye’ye getirilerek cezaevine gönderildi.

Tecavüz edildi, bıçaklandı ve yakıldı! 6 yıl sonra katili yakalandı! - Resim : 1

Ölünün dili yok ama benim var!

Sibel Çelik’in Avukatı Sibel Önder tarafından Halil Yılmaz’ın tutuklanması sosyal medya hesabı üzerinden duyuruldu. Sibel Önder tarafından:

“2016 yılından bu yana mücadelesini verdiğim Sibel Çelik cinayetinin firari sanığı an itibarıyla Almanya’dan Türkiye’ye getirildi ve az önce ifadesi alınarak tutuklandı. Her zaman dediğim gibi ‘Ölünün dili yok ama benim var’” denildi.