TEB ilk çeyrekte 339 milyon lira kâr elde etti

TEB, yılın ilk çeyreğinde 339 milyon lira net kâr elde ettiğini açıkladı.

TEB ilk çeyrekte 339 milyon lira kâr elde etti

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2021 yılının birinci çeyreğinde 339 milyon lira net kâr elde etti.

TEB'den yapılan açıklamaya göre, banka, salgın koşullarının etkisini gösterdiği ilk günden itibaren çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığını korumaya öncelik veriyor, faaliyetleriyle ekonomiye katkı sağlamaya ve topluma destek sunmaya devam ediyor.

TEB'in aktif toplamı 31 Mart itibarıyla 135,7 milyar lira olurken, net karı 339 milyon TL olarak gerçekleşti.

TEB'in kredileri ise toplam aktiflerinin yüzde 61'ini oluşturdu.

TEB'in yılın ilk çeyreğinde toplam kredileri 82,9 milyar lira seviyesinde gerçekleşirken, aynı dönemde toplam mevduatı ise 92,4 milyar lira oldu.

İlk çeyrekte istikrarlı büyümesini güçlü sermaye yapısıyla birlikte sürdüren ve kârlılığını sürdürülebilir bir şekilde devam ettiren bankanın özkaynakları 12 milyar TL olurken, sermaye yeterlilik rasyosu hedef rasyo olan yüzde 12'nin epey üstünde, yüzde 17,99 oranında, gerçekleşti.

Online bankacılık kanallarını kullanan müşteri sayısı ilk çeyrekte 2 milyonu aştı

TEB, yılın ilk çeyreğinde bireysel kredilerde büyümeye devam etti ve nakit akışı bozulan müşterilerinin kredi ertelemelerine destek sağladı.

Müşterilerinin nakit akışı düzenlemelerini sağlamak ve tahsilatlarına aracılık etmek için yılın ilk çeyreğinde POS satışı ve satış sonrası hizmetlerine de hız verdi.

TEB'in online bankacılık kanallarını kullanan müşteri sayısı yılın ilk çeyreğinde 2 milyonu aştı ve dijital bankacılık kullanımı yüzde 70'e ulaştı. (AA)

Etiketler