Finansal Hizmetler Güven Endeksi geriledi

Finansal Hizmetler Güven Endeksi, 2021 yılının aralık ayında bir önceki aya göre 2,5 puan gerileyerek 171,9 düzeyinde gerçekleşti. 

Finansal Hizmetler Güven Endeksi geriledi

Finansal hizmetler sektöründeki gelişmelerin takibi amacıyla  Finansal Hizmetler Anketi'nin farklı sorularına verilen yanıtların birlikte değerlendirilerek özetlendiği bir gösterge olan Finansal Hizmetler Güven Endeksi, 2021 yılının aralık ayında bir önceki aya göre 2,5 puan gerileyerek 171,9 düzeyinde gerçekleşti. 

Finansal Hizmetler Güven Endeksi geriledi - Resim : 1

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayınlanan rapora göre, endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endekslerine bakıldığında, son üç aydaki hizmetlere olan talebin FHGE'yi yükselttiği, son üç aydaki iş durumu ile önümüzdeki üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisinin de FHGE'yi azalttığı gözlendi. 

Öte yandan, iş durumu ve hizmetlere olan talebe yönelik değerlendirmelere göre, son üç ayda iş durumunda iyileşme olduğuyla ilgili değerlendirmeler ile önümüzdeki üç ayda hizmetlere olan talepte yükseliş olacağı yönündeki beklentilerin kasım ayına göre zayıfladığı aktarıldı. Son üç ayda hizmetlere olan talepte artış olduğuna ilişkin değerlendirmelerin ise güçlendiği gözlemlendi. 

Raporda, istihdama yönelik değerlendirmeler ışığında, son üç aydaki istihdamda artış bildirenler ile önümüzdeki üç aydaki istihdamda artış olmasını beklenenler lehine olan seyrin zayıfladığı aktarıldı.

Etiketler