TCMB faiz kararı günün en önemli gündem maddesi olacak

Piyasalar bugün TCMB faiz kararına odaklanmış durumda. Türk Lirası'nda son günlerde yukarı yönde yaşanan hareketliliğin ardından analistler TCMB'den gelecek karara kilitlendi.

TCMB faiz kararı günün en önemli gündem maddesi olacak
Bugün piyasaların odağında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak faiz kararı bulunuyor. Türk Lirası'nda son zamanlarda devamlı yukarı yönde yaşanan hareketlilik sonrasında analistler TCMB'den gelecek karara kilitlenmiş durumda.

Yurt içi piyasalarda bugün hangi veriler öne çıkıyor?

10.00 - TCMB uluslararası yatırım pozisyonu verilerini yayınlayacak.

14.00 - Haftanın en önemli gündem maddesi olan TCMB faiz kararı açıklanacak. TCMB son iki toplantısında piyasaların beklentisinin üzerinde 300 baz puan faiz indirimine gitmişti.

14.30 - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve TCMB para ve banka  istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. Merkez Bankası haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak takip edilecek.

TBMM Genel Kurulunda 5. Yargı Paketi görüşülecek.

10.00 - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2022 yılı bütçesi ele alınacak.

Yurt dışının gündeminde bugün neler var?

Avrupa piyasalarında önemli bir verinin bulunmadığı yeni günde ABD'de işsizlik başvuruları, Philadelphia Fed İş Koşulları Endeksi, Conferance Board Öncü Göstergeler Endeksi, doğal gaz stokları, Kansas City Fed İmalat Endeksi verileri takip edilecek.

22.00 - Chicago Fed Başkanı Charles Evans ekonomi ve para politikası üzerine bir sunum yapacak.

Etiketler