TAVHL Hedef Fiyatı | TAVHL Hisse Yorum | TAVHL Teknik Analiz

TAVHL havalimanları, yap işlet devret modelinde faaliyet göstererek hayatını devam ettiren ve Türkiye'nin en büyük 30 şirketinin yer aldığı BIST 30 hisseleri arasında yer alan bir şirkettir. TAVHL raporunda hissenin, hedef fiyatı ve geleceğine göz atacağız.

TAVHL Hedef Fiyatı | TAVHL Hisse Yorum | TAVHL Teknik Analiz

TAV Havalimanları Holding A.Ş.

TAVHL şirketi 1997 yılının ikinci yarısında faaliyete geçiyor. Geçirdiği 10 başarılı yılın ardından şirketin marka bilinirliği ve karlılık oranlarının artışı ile birlikte 2007 yılında halka arz olmaya karar veriyor. 

Halka arz kararının onaylanmasının hemen ardından 16 Şubat 2007 yılında halka arz işlemi başlıyor ve hisse senetleri yatırımcılar tarafından yoğun bir ilgi ile alınıyor. 23 Şubat tarihine gelindiğinde ise Borsa İstanbul'da şirketin hisseleri işleme konu olmaya başlıyor.

Şu an şirketin Genel Müdürlük koltuğunda Mustafa Sani Şener oturmakla birlikte, şirketin piyasa değeri 12.802.031.250 TL'dir. Ödenmiş sermayesi ise 363.281.250 TL. 

TAVHL şirketinin son çeyrek bilançosu ise 852.863.000 TL kâr olarak açıklanmıştır.

TAVHL hissesi için hazırlanan bu raporda neler bulabileceksiniz?

1- TAVHL hisse yorum
2 - TAVHL hisse hedef fiyatı
3 - TAVHL  hisse alınır mı?
4 - TAVHL hisse temettü
5 - TAVHL hisse teknik analiz

TAVHL teknik analiz

TAVHL Hisse | Güncel Yorum

TAVHL hisseleri öncelikle BIST TÜM / BIST 100 / BIST YILDIZ / BIST İSTANBUL / BIST HOLDİNG VE YATIRIM / BIST 30 / BIST SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK / BIST MALİ / BIST KURUMSAL YÖNETİM / BIST 50  gibi endekslere bağlı olarak işleme konu olmaya devam ediyor. BIST 100 üzerindeki ağırlığı ise 1.41 seviyesi olarak görülüyor.

TAVHL hisse fiyatları 2021 yılından bu yana incelendiğinde endeks ve enflasyon üzeri getiri sağladığını görmekteyiz. Hisse fiyatları geçtiğimiz yılın ilk işlem günüde 21.24 seviyelerinde işlem görürken bugün 35 TL etrafında işlem görmeye devam ediyor. Aralık 2021 tarihinde başladığı enflasyon rallisine ay sonuna kadar devam eden TAVHL hisseleri, dolarda yaşanan düşüşle birlikte hızla değer kaybetmesine karşılık toparlanma evresine girmiş ve geri dönüş sinyalleri üretmeye başlamıştır.

 TAVHL Yorum

TAVHL hissesi temettü verimliliği açısından pandemi dönemiyle birlikte zayıflamış bir hisse senedidir. Hacim olarak son dönemlerde giderek artan hacmi ile yatırımcıların ilgisinin artış gösterdiğini görmek mümkün. Tarihi zirve ile fiyat farkı hızlı bir şekilde kapanmaya devam eden TAVHL hissenin önünde en yakında direnç 36.78 bölgesinde bulunuyor. 

TAVHL Hisse Hedef Fiyatı

TAVHL hisse senedi ile ilgili olarak birbirinden farklı görüşler bulunmaya devam ediyor. Özellikle hisse fiyatının hızlı yükselişi analistler tarafından çok farklı yorumlanmaya başladı. Bu görüşleri sizler için derledik.

TAVHL hisse yükselecek mi? : Hisse fiyatlarında yaşanan hızlı yükseliş ve düşüşlerin sebebi tamamen korona virüs kaynaklı olmakla birlikte dünya üzerinde 2022 ve 2023 yılında uluslararası uçuşların tamamen açılacağı öngörüsü giderek yaygınlaşıyor bu da başta havacılık şirketlerine olan yatırımı ve yatırımcı sayısını giderek artırıyor. Bu sebeple hissenin tarihi zirvesini geçeceğine inanan analistler, TAVHL hedef fiyat olarak 55-80 arası bant üzerinde bir beklentiye sahip olduklarını dile getiriyorlar.

TAVHL hissesi düşer mi?: TAVHL hisse fiyatlarında yaşanan gerilimin ana sebeplerinden birisi de korona virüsün dünyada yarattığı etki. Uluslararası uçuşların kapanması ihtimali artış gösterdiği an hisse senedi fiyatları düşerken, güzel bir haber akışı hızlıca yükselişe neden oluyor. Bu durum hissede işlem yapan yatırımcıların kırılganlığını artırırken hisseye olan güveni de azaltıyor. Son olarak virüsün Omicron varyantı ile birlikte tüm dünyayı tekrar etkisi altına alacağına inanan analistler havacılık sektörünü büyük bir krizin beklediğine inanıyor. TAVHL hisse hedef fiyatı ile ilgili olarak ise 13-28 TL arası bir bant içerisinde kalacağına inanıyorlar.

 TAVHL Hisse Teknik Analiz

TAVHL hisse yorum

TAVHL hisselerinde 'BB indikatörü' 30 Aralık günü yukarı yönlü kesişim sinyali üretmiş ve bu tarihte 31.16 TL desteğine aldığı temas ile aynı tarihe denk geliyor. Bu desteğin etrafında oluşan 3'lü dip ile birlikte yukarı yönlü hızlıca bir tepki almıştır. Yükselen linear regresyon kanalının ara kanal direncine kadar gelen TAVHL hissesi fiyatı 36.78 bölgesi geçilmesi halinde yeni hedefi tekrardan tarihi zirve bölgesi olabilir. 

TAVHL Hisse teknik destek ve dirençleri ise şöyle sıralanıyor,

Destekler: 33.44 - 33.42 - 32.46 - 31.16
Dirençler: 16.78 - 40 - 43.46

TAVHL Hisse Alınır Mı?

TAVHL hisselerinde ve diğer tüm hisselerde aynı yatırım tavsiyesini vermemiz SPK tarafından yasak durumdadır. Fakat sosyal medya veya internet üzerinden alacağınız sözde tüyo, tavsiyeler sizlere ve yatırım için ayırdığınız paraları zarara uğratabilir. Kendi kararlarınızı almak paranızı kendinizin yönetmesi finansal piyasalarda size her zaman güç katacağı gibi bunun en temel şekilde nasıl yapılacağından da kısaca bahsedelim.

* TAVHL hisse geçmişte benzer hareketleri yapmış mı? Yaptıysa devam formasyonu nasıl olmuş?

* TAVHL hisse fiyatlarının tarihi zirvesi kaç? Şu anki fiyata kıyasla dolar bazlı yüksek mi yoksa ucuz mu kalmış?

* TAVHL hisse bilançosu ne durumda?

* TAVHL  yeni yatırımları olacak mı?

* TAVHL isse mevcut yatırımları ne durumda?

* TAVHL hisse F/K kaç?

* TAVHL hisse PD/DD kaç?

Bu sorulara cevap verdikten sonra hisseyi almak ya da almamak için mutlaka bir fikre sahip olacaksınız. Soruları yanıtladıktan sonra sizlerde hisse ile ilgili yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 TAVHL Hisse Temettü

TAVHL hisse temettü

Korona salgını öncesinde yılda bir kere düzenli temettü getirisi sağlayan şirket pandemi döneminde ise hiç kâr dağıtımı yapamamıştır.

TAVHL TAV HAVALIMANLARI HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 198.4
Satış 198.5
Değişim 3.3%
Son Değer 198.4
En yüksek 200.5
En düşük 195.8
Haftalık Değişim -3.6893%
Aylık Değişim 8.356%
Yıllık Değişim 84.5581%
Etiketler