Tarım Kredi’den dev yatırım: 785 milyon TL ile satın alındı

Gerçekleştirilen bir ihaleyle Tarım Kredi’den dev yatırım yapıldı. Bir gıda firması 785 milyon TL’lik bedelle satın alındı.

Tarım Kredi’den dev yatırım: 785 milyon TL ile satın alındı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yani kısaca TMSF, tarafından gerçekleştirilen bir ihaleyle Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından Aynes Gıda satın alındı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından yapılan açıklama sonucu Denizli’de yer alan Aynes Gıda’da toplam 1.000 işçinin çalıştığı ve her gün de 20 bin çiftçinin süt sattığı belirlendi. İflastan kurtarıldıktan sonra 8 Eylül tarihinde ikinci kez ihaleyle satışa çıkan Aynes Gıda’yı Tarım Kredi Kooperatifleri aldı.

Yapılan ihale kapsamında Tarım Kredi Kooperatifleri ile Matlı Gıda’nın katıldığını hatırlatan açıklama kapsamında kapalı teklif, açık artırma ve pazarlık aşamalarından sonra muhammen bedel olan 785,5 milyon TL ile en yüksek teklifi veren Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri aldı. Söz konusu teklifi uygun bulan TMSF Fon Kurulu da kararını vermek için ihalenin sonucunu Rekabet Kurulu’na gönderdi.

İlk ihale onay almamıştı!

Aynes Gıda

Yapılan açıklama kapsamında iflastan kurtulan Aynes Gıda, TMSF’ye kayyum atandığı dönemde şirketin cirosu artmasına rağmen, bankalara ve tahvil sahiplerine olan eski borçların ödenme imkanı olmadığı ortaya çıktığı ve bu durumun da sürdürülemezlik raporuyla resmileşmesinin hemen ardından yeniden satışa çıkmıştı. İlk ihale’de 350 milyon TL’lik teklifin düşük bulunduğu ve Fon Kurulu’nun da satışı onaylamadığı belirtildi.