Tapuda Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi Geliyor!

Uzay, havacılık ve teknoloji festivali olan Teknofest’te Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 3 boyutlu artırılmış gerçeklik teknolojisini sundu. Üç boyutlu artırılmış gerçeklik teknolojisi ile herkes tarafından kolayca algılanabilecek mimari projelerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Tapuda Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi Geliyor!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 3 boyutlu artırılmış gerçeklik teknolojisi gayrimenkul satın almak isteyen vatandaşlara görsel olarak tüm soruları yanıtlama imkanı vermek üzere yürürlüğe alınıyor.

Dünya üzerindeki en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali olan Teknofest’te yer alan projede Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü de 3 boyutlu artırılmış gerçeklik teknolojisini vatandaşlar ile buluşturdu. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünce Teknofest’te açılan stantta yeni projeler hakkında bilgiler verildi.

Harita Dairesi’nde başkanı olan Mustafa Cankurt, tapu kadastro çalışmalarında teknolojiyi kullanarak vatandaşlara en iyi şekilde hizmet vermeyi hedeflediklerini belirtti.

Hizmetlerinde teknolojinin en iyi şekilde kullanıldığına dikkat çeken Mustafa Cankurt, "Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, 1955 yılından bu yana havacılık ile uğraşan, kuruma ait uçakları işleten, en nitelikli kameralardan yararlanarak görüntü alan ve alınan görüntüler akabinde haritalar üreten bir kurumdur. Ancak artık haritalar yeterli gelmiyor. Biz vatandaşa verdiğimiz hizmetleri artırmayı bir üst boyut olan üçüncü boyuta taşımayı hedefliyoruz.” dedi.

Tapuda Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi Geliyor! - Resim : 1

TAPU KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÜÇ BOYUTLU ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK

Gayrimenkul alımında vatandaşların en ihtiyaç duyduğu şeyin güven duygusu olduğunun altını çizen Mustafa Cankurt, gayrimenkul sahibi olmak isteyen vatandaşların, gayrimenkul üzerine sordukları buranın iç alanı nasıl? doğru yeri mi satın alıyorum? gibi yönelttikleri sorulara akıllarında en ufak bir soru işareti kalmayacak şekilde cevap vermeyi hedeflediklerini, hizmetlerini gayrimenkul sahibi olmak isteyen vatandaşlara teknoloji nimetinden faydalanarak sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Üç boyutlu artırılmış gerçeklik teknolojisi ile herkes tarafından kolayca algılanabilecek mimari projeler hayata geçirmeye çalıştıklarını dile getiren Mustafa Cankurt;

“Her mimari proje her vatandaşa hitap etmeyebilir. Tapu Kadastro Müdürlüğü olarak bizler yüksek teknolojiye sahip ürünler kullanarak herkes tarafından anlaşılabilir projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün en birincil görevi gayrimenkul sahibi olmak isteyen vatandaşa, sahibi olmak istediği gayrimenkulle ilgili güvenilir bilgiler sunmaktır. Vatandaş, uygulamaya koymayı hedeflediğimiz projeler üzerinden satın almayı düşündüğü gayrimenkule dair aklındaki tüm sorulara cevap bulabilecek. Tapu Kadastro olarak şehir modellerini geniş formata sahip kameralar ile modellemek, tapu kayıtlarını ve mimari modelleri de bu modellere entegre ederek vatandaşa en iyi hizmeti sunma aşamasındayız. Ve bunu üç boyutlu artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak yapmayı hedefliyoruz. Belki ilerleyen günlerde de hologram teknolojisini kullanarak tapudan tapuya transfer yapabilecek noktaya geleceğiz.”

AFET YERLERİNDE MOBİL KADASTRO TIRI DA GÜNDEMDE

Yakın zamanda afet bölgelerinde kullanılmak üzere faaliyete geçirmeyi hedefledikleri mobil kadastro tırı projesi üzerinde de çalıştıklarını dile getiren Cankurt, afet bölgelerinde kamu binasında hizmet vermenin zorluğuna dikkat çekerek, bu bölgelerde Tapu Kadastro Müdürlüğü’nü temsil eden bir mobil kadastro tırı projesinin hayata geçirileceğinin sinyalini verdi.