Talebin arzı aşacağı beklentileri petrol fiyatlarını destekliyor

Yılın ikinci yarısında talebin arzı aşacağı beklentileri petrol fiyatlarını destekliyor.

Talebin arzı aşacağı beklentileri petrol fiyatlarını destekliyor

Gözler OPEC+'nın bu hafta yapacağı toplantıda olsa da, gelecek çeyrekte talebin arzı aşacağı beklentileri petrol fiyatlarını desteklemeye devam ediyor.

ICE'de ağustos vadeli brent petrolünün varil fiyatı bu sabah 44 cent artışla 69,16 dolara yükselirken, NYMEX'de temmuz vadeli Batı Teksas petrolü de 46 cent yükselişle 66,78 dolar seviyesinden işlem görüyor.

ANZ analistleri tarafından yapılan değerlendirmede, İran'ın petrol üretiminde 500 bin varil/günlük bir artış beklentisiyle hareket edilse dahi üçüncü ve dördüncü çeyrekte talebin arzı aşacağı belirtildi.

Analistler, talebin üçüncü çeyrekte arzı 650 bin varil/gün ve dördüncü çeyrekte 950 bin varil/gün geçeceğini öngördüler.

ANZ, brent petrol için yıl sonunda 75 dolar beklentisini sürdürüyor

Kuruluş tarafından hazırlanan rapora göre, artan aşılamaların önümüzdeki dönemde ABD'de ve Avrupa'da mobiliteyi artırması bekleniyor.

Yılın üçüncü çeyreğinde petrol piyasasında talebin arzdan 650 bin varil fazla olacağını öngören ANZ, son çeyrek için ise bu rakamın 950 bin varile çıkacağını tahmin ediyor.

OPEC+'ın bugün ve yarın yapılacak toplantısında temmuz ayı için kademeli 840 bin varil üretim artışını onaylamasını beklediğinin de altını çizen kuruluş, yıl sonu için 75 dolar olan brent petrol fiyat tahminini teyit etti.

Alış 86.85
Satış 86.96
Değişim 0.51%
Son Değer 86.9
En yüksek 90.75
En düşük 85.72
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler