Takasbank paramı nasıl alırım? Takasbank BES para çekme nasıl yapılır?

Son zamanlarda gündemlerden düşmeyen e-devlet üzerinden para veriliyor iddiaları sıklıkla araştırılmaktadır. Takasbank yoluyla verilen paralarla ilgili detaylar belli oldu. Peki, Takasbank paramı nasıl alırım? Takasbank BES para çekme nasıl yapılır? İşte, detaylar…

Takasbank paramı nasıl alırım? Takasbank BES para çekme nasıl yapılır?

Takasbank paramı nasıl alırım sorusu özelikle yatırım yapmayı düşünen kişiler tarafından araştırılan konuların başında yer alır. Takasbank vasıtasıyla para ihtiyacı olan ve daha önce para yatırmış kişilere ödeme yapılmaktadır. Takasbank nedir? Diye soracak olursanız hemen cevaplayalım. Takasbank, para ödeme ve transfer işlemini yapmanızı sağlayan aracı bir banka kurumudur. Takasbank vasıtasıyla para alabileceğini duyan kişiler tarafından araştırılmaktadır.

Takasbank vasıtasıyla hisse senedi yatırımcılarının farklı banka ve aracı kurumlarında yer alan hesap bakiyelerini bir çatı altında toplamasına imkan tanır. Takasbank tarafından müşteriler EFT sistemi sayesinde para çekmekte veya para gönderebilmektedir. Peki, Takasbank para veriyor mu? Takasbank paramı nasıl alırım? Takasbank BES para çekme nasıl yapılır?

Takasbank BES para çekme nasıl yapılır?

Takasbank üzerinden BES yani Bireysel Emeklilik Sistemi üzerinden yatırılan paraları alma imkanınız bulunuyor. Bildiğiniz gibi 2003 yılından itibaren Takasbank üzerinden bireysel emeklilik şirketlerine destek verilmektedir. Yani Bireysel emeklilik sistemine para yatırarak daha sonra o parayı çekme şansınız bulunuyor. Günümüz şartlarında Bireysel Emeklilik Sistemi işe giren kişiler için işverenler tarafından yapılmaktadır. Şayet siz de bir iş yerinde çalışırken BES’e tabi tutulduysanız ve işten ayrıldıysanız yatırılan parayı geri çekebiliyorsunuz.

Takasbank BES para çekme

Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcıları Takasbank sistemi üzerinden ya da e-devlet üzerinden de yapılan işlemler takip edilmektedir. Şayet bu sistemden çıkmak isteyen kişiler de Takasbank BES iptali yapabilmektedir. Takasbank bireysel emeklilik iptali yapabilmek için Takasbank vasıtasıyla sunulan bireysel emeklilik birimleriyle görüşmeniz gerekir. E-devlet sistemine giriş yaptığınızda arama motoru kısmına Takasbank yazarak bireysel emeklilik sisteminin uygulandığı sigorta şirketlerini görebilir ve BES iptali yapabilirsiniz. Eğer iptal etmek istemiyorsanız bakiye raporu sorgulaması yaparak ne kadar paranız olduğunu öğrenebilir ve toplu şekilde çekebilirsiniz.

Takasbank BES sorgulama nasıl yapılır?

Takasbank BES sorgulama yapmak için yapmanız gereken şeyler aslında çok basit. Öncelikle e-devlet sistemine giriş yaparak Takasbank BES sorgulaması yapabilirsiniz. E-devlet üzerinden sorgulama yapmak istemeyen kişiler Takasbank’a ait olan internet sitesine giriş yaparak ana sayfada bulunan Bireysel Emeklilik bölümünden adına açılmış hesabı olan kişiler devlet katkı payını kolaylıkla öğrenebilir. Bu sisteme giriş yaptıktan sonra tüm bilgileri kalıcı hale getirmek için SMS veya e-mail yoluyla bilgileri telefonunuza veya mailinize alabilirsiniz.

Takasbank hangi banka

Takasbank hangi banka sorusu son zamanlarda arama motorları üzerinde sıklıkla araştırılmaktadır. Takasbank 1996 yılında Sermaye Piyasası Kurulu tarafından Türkiye’nin Merkezi Saklama Kuruluşu ve Ulusal Numaralandırma kurumu olarak görevlendirilmiş bir bankadır. Bundan ötürü Takasbank tarafından gerçekleştirilen her faaliyet Sermaye Piyasası Kurulu tarafından denetime maruz kalır. Aslında Takasbank’ın asıl anlamı Borsa İstanbul’da yapılan tüm alım ve satım işlemlerinden sorumlu bir kuruluştur. Yani Takasbank aslında bir menkul ve fon aktarımı yapmayı sağlayan bir kuruluştur.

Takasbank üzerinden işlem yapabilmeniz için sisteme dahil olmanız gerekiyor. Sisteme dahil olmak için ise bir başvuru dilekçesi gönderilmesi gerekir. Şayet yatırımcıysanız ve aklınıza takılan bir soru var ise Takasbank müşteri hizmetleri olan 444 74 74 numaralı hattı arayarak aklınıza takılan soruları sorarak bilgi edinebilirsiniz.

Takasbank emeklilik nasıl iptal edilir

Takasbank emeklilik nasıl iptal edilir?

Takasbank emeklilik iptali çoğu kişi tarafından araştırılmaktadır. Takasbank BES iptali yapabilmek için e-devlet üzerinden iptal işlemini yapabilirsiniz. Takasbank BES iptalini ayrıca Takasbank resmi internet sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Şayet e-devlet sistemi üzerinden sorun yaşadıysanız 0850 800 44 00 ve 0850 800 44 01 numaralı hat ile iletişime geçerek iptalini gerçekleştirebilirsiniz.

Takasbank hesaba para ne zaman geçer?

Takasbank üzerinden gerçekleştirilen BES iptali yapıldığında birikmiş para hesabınıza yatırılacaktır. İptal işlemini yaptıktan sonra para iade işlemleri en geç 2 iş günü içerisinde hesabınıza yatırılacaktır. Hesabınıza yatırılma da problem yaşandığında siz de müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.