Süper Lig A.Ş. için düğmeye basıldı

Ahmet Ağaoğlu'nun başkanlığında oluşturulan profesyonel ekip, başta İngiltere Premier Lig ve İspanya La Liga olmak üzere modelleri üzerine araştırmalar yapıyor. Bununla birlikte TFF'nin üzerinden yük azaltılıp gelir gider dengesi için kulüpler daha çok söz sahibi olacak.

Süper Lig A.Ş. için düğmeye basıldı

Spor Toto Süper Lig takımlarının, "Kendi göbeğimizi kendimiz keselim" anlayışı ile oluşturmaya çalıştıkları 'Spor Toto Süper Lig A.Ş' için tüm kulüplerin ortak irade beyanıyla çalşışmaya başlandı. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin başkanlık görevinden ayrılması ve yerine Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun tercih edilmesinin de bu projeyi gerçekleştirmek için atılan bir adım olduğu öğrenildi. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'na seçilen Ahmet Ağaoğlu, "Görev sürem bitmeden (Bu sezon sonuna kadar) bu işi bitirmek amacıyla çalışacağım." diyerek koltuğa oturdu.

Gerçek Anlamda Profesyonel Olma Adımları

Bütün kulüplerin desteğiyle çıkılan profesyonelleşme yolunda ilk adım da atıldı. Başkan Ahmet Ağaoğlu, İngiltere ve İspanya ilk sırada olmak üzere Avrupa'daki örnek modellerin incelenmesi ve raporlaştırılması için uzman bir kadro görevlendirdi. Örnek modeller incelendikten sonra bu konu da atılacak hukuki ve finansal adımlar belirlenecek, Spor Toto Süper Lig kulüplerinin ortak kararıyla en ideal model ete kemiğe büründürülecek. Daha sonra taslak metin tarafların tartışmasına sunulacak ve sezon sonuna kadar prosedürün tamamlanması için net adımlar atılacak.

Parayı Biz İdare Edelim!

Kulüpler, 'Spor Toto Süper Lig A.Ş'yi kurduktan sonra futbolun ekonomik girdi ve çıktılarını bütünüyle kendi kontrolüne almayı planlıyor. Başta yayın ihalesi ve isim hakkı dahil olmak üzere her çeşit ekonomik tasarrufun bu şirket tarafından yönetilmesi, TFF ve alt ligler için yapılan kesintilerin de bu şirketin kontrolünde sürmesi hedefleniyor. Kulüpler, "Paranın kazanılmasını da harcanmasını da biz idare edelim." düşüncesinde. Şirketin sahibi ise Spor Toto Süper Lig kulüpleri olacak. Her sezon çıkan ve düşen kulüplere göre şirketin idari yönetimi bir kez daha belirlenecek

Etiketler