Stronghold Mining halka arzında 127 milyon dolar topladı

Madencilik firması Stronghold Mining, ABD’deki ilk halka arzını gerçekleştirdi.

Stronghold Mining halka arzında 127 milyon dolar topladı

Pennsylvania merkezli Bitcoin madencilik şirketi Stronghold Digital Mining, ABD'deki ilk halka arzı (IPO) için son fiyatını hisse başına 19 dolar olarak belirledi. Fiyatlandırma önceki hisse başına 16-18 dolar aralığında geride bırakıyor. Stronghold, 6.68 milyon hisse teklifiyle 127 milyon dolar topladı.

Şirket hisseleri Nasdaq'ta SDIG koduyla işlem görmeye başlıyor. Kendi santrallerinde elektrik üretmek için atık kömür kullanan Stronghold, tekliften yaklaşık 115 milyon dolarlık net gelir sağlamayı bekliyor.

Madencilik şirketi saniyede yaklaşık 185 petahash (PH/s) hash oranına sahip 3 bin birim BTC madencilik donanımı işletiyor. Yaklaşık 26 bin 150 ek madenci için ön sipariş verildi ve bunların yüzde 72'si bu yıl teslim alınacak.

Halka arzı tamamlamadan önce firma, kendi enerji kapasitesini ikiye katlamak amacıyla ikinci elektrik santrali satın aldı. Stronghold Digital, BTC madenciliği kurumsal yatırımları çekmeye devam ederken, ABD'de doğrudan halka arz yoluyla halka açılan ilk Bitcoin madencilik şirketi oldu.

Marathon, Riot ve BIT Mining gibi firmalar birleşme yoluyla halka açılmıştı. Bitfarms, Hut8 ya da Argo gibi firmalar ise ABD'de listelenmeden önce başka pazarlarda IPO'larını gerçekleştirmişti.

Kuzey Amerika Bitcoin madencilik firmaları, aylar boyunca rekor üretimler ve artan pazar paylarıyla Çin'in son zamanlardaki baskısı sonrasında en büyük kazananlar oldu.

Etiketler