Stokçulara ağır cezalar geliyor... Yasa teklifi hazır

Stokçuluğun cezası ne, stokçulara nasıl cezalar verilecek, stok yapmak yasak mı, stokçuluk nedir, stok yapmak haram mı gibi sorular son günlerde vatandaşların gündemindeyken Ak Parti, içerisinde stokçuluk ile ilgili düzenlemelerin de olduğu bir torba yasa teklifini meclise sunmaya hazırlanıyor.

Stokçulara ağır cezalar geliyor... Yasa teklifi hazır

Stokçuluğun cezası ne, stokçulara nasıl cezalar verilecek, stok yapmak yasak mı, stokçuluk nedir, stok yapmak haram mı gibi sorular son günlerde vatandaşların gündemindeyken yeni bir gelişme oldu.

Ak Parti, içerisinde stokçuluk ile ilgili düzenlemelerin de olduğu bir torba yasa teklifini meclise sunmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hazırlanan stokçuluk düzenlemesinde cezalar hem kademeli hem de ağırlaştırılmış olacak.

Ak Parti, 10 maddeden oluşan teklifi en kısa zamanda TBMM Başkanlığına götürecek. Teklif, sağlıkçılar ile ilgili düzenlemenin ardından ele alınıp yasalaştırılacak. Sonrasında TBMM 10 günlük tatile girecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, stokçulukla alakalı olarak, hangi üründe olursa olsun depolarda tüm bu ürünleri stoklayanların gereken bedeli ödeyeceklerini söylemişti.

Cezalar kademeli olacak

Stokçulara ağır cezalar geliyor

Erdoğan'ın talimatıyla hazırlanan stokçuluk düzenlemesinde cezalar hem kademeli olacak hem de ağırlaşacak. Perakende Satış Yasasının 18. maddesinde yapılacak değişikliğe göre ilk grupta düşük orandaki stokçuluk yapanlar yer alıyor. Buradaki cezalar 50 bin ile 100 bin TL arasında olacak. İkinci kademedeyse yapılan daha büyük orandaki stokçuluklar bulunuyor. Bu kademeye de 100 bin TL ile 2 milyon TL arasında ceza verilecek. 

Market satışlarına şimdilik müdahale edilmeyecek

Stokçulara ağır cezalar geliyor

Henüz marketlere satış sınırı getirilmesine yönelik bir düzenleme gündeme alınmadı. Stok mallara el konulmasıyla ilgili düzenleme ise hali hazırda mevcut yasada yer alıyor. 

Etiketler