Starbucks hisseleri, Deutsche Bank etkisiyle yükseliş gösterdi

ABD’li kahve zincirinin hisseleri, Deutsche Bank’ın yukarı yönlü derecelendirmesiyle yükseldi.

Starbucks hisseleri, Deutsche Bank etkisiyle yükseliş gösterdi

Washington merkezli ünlü kahve zincirinin hisseleri, bugün açılış öncesinde yüzde 1'den fazla yükseldi. Yukarı yönlü hareket Alman bankacılık devi Deutsche Bank'ın hisseler için iyimser değerlendirmesiyle yönlendirdi.

Buna göre Deutsche Bank, ABD'deki inanılmaz ivmeyi ve Çin'de sürdürülebilir birim büyüme beklentisini gerekçe göstererek hisse için tut tavsiyesini değiştirerek 'al'a çevirdi.

Cuma günü yüzde 0,90 düşüşle kapanış yapan Starbucks hisseleri, yıl başından bu yana sadece yüzde 4 oranında artış gösterdi. Bir yılda ise yüzde 22,50 kazanç elde etti. Rakipr şirketlerden Coca-Cola yüzde 0,45 yükselişle işlem görürken PepsiCo, Chipotle, McDonald's gibi hisseler negatif seyretti.

Starbucks eylül sonunda üç aylık temettüde artış açıkladı. Yönetim Kurulu şirketin üç aylık nakit temettüsünü hisse başına 0,45 dolardan 0,49 dolara çıkarmayı onaylamıştı.

Söz konusu artışın 26 Kasım 2021 tarihinde kayıtlı hissedarlara 12 Kasım 2021'de dağıtılacak temettü ödemesiyle geçerli olacağı ve şirketin yıllık temettüsünü hisse başına 1,96 dolara yükselteceğini söylemişti.

Bugün dünya çapında 33 binden fazla mağazasıyla şirket, dünyanın önde gelen özel kahve perakendecisi olarak bilinmektedir.

Etiketler