Staj yapacak olanlara müjde! İŞKUR'un yeni uygulaması çok işinize yarayacak

İŞKUR staj yapanlara yönelik yeni uygulamasını açıkladı. Staj yapmak isteyen kişilere yönelik yapılan uygulamada staj bulma kolaylığı sağlanıyor.

Staj yapacak olanlara müjde! İŞKUR'un yeni uygulaması çok işinize yarayacak

İŞKUR, staj yapmak için yer arayanlara yönelik ücretsiz olarak kullanılacak uygulamasını açıkladı. Staj imkanlarını geliştirmek ve daha kolay iletişim sağlama amacıyla uygulamaya geçen 'Staj Portalı' staj arayanlara kolaylık sunacak. Staj arayanlar uygulama üzerinde tüm staj ilanlarını aynı anda görebilecek ve başvuruda bulunabilecek. 

Staj yapacak olanlara müjde! İŞKUR'un yeni uygulaması çok işinize yarayacak - Resim : 1

Staj Portalı gençlere imkan sağlıyor

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Türkiye İş Kurumu Staj Portalı, gençlere meslek üzerinden deneyim kazanmasını kolaylaştırmayı hedefliyor. Mesleki deneyimleri arttırmayı, iş hayatına yönelik bilgi edindirmeyi kolaylaştıran uygulama ücretsiz olarak kullanılacak. Bu uygulamayla beraber staj arayanlar ve işverenler arasında kolayca iletişim sağlanacak.

Şartlara uygun olanlar staj başvurusu yapabilecek

Staj Portalı lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine kolay staj bulma imkanı sağlarken, niteliklere uygun olduğunu düşünen kişiler kolayca staj başvurularında bulunabilecek. 

Staj yapacak olanlara müjde! İŞKUR'un yeni uygulaması çok işinize yarayacak - Resim : 2

Staj Portalı nasıl kullanılır?

Staj Portalı uygulamasından faydalanmak isteyen staj adayları ve işverenler https://staj.iskur.gov.tr bağlantısından girişlerini gerçekleştirebilecekler. Her türlü staj programlarına kolayca erişim sağlayan portalda staj adayları niteliklerine uygun olduğunu düşündüğü başvuruları yapabilecek. Olumlu olduğu takdirde işyerleri tarafından görüşmeye çağrılacak.

İŞKUR'un düzenlediği Staj Portalı'nda dönem sınırlandırılması yok. Başvurular istenilen zamanda gerçekleştirilebilecek. Başvurunun onaylanması halinde staj adayları ve işverenlerin arasında belirlenen süre içerisinde kişiler staj eğimini alabilecekler.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com