SPK'dan Denetleme! Yakından izleniyor

Sermaye Piyasası Kurulu, gerçek ve tüzel kişilerin piyasa bozucu hareketlerine karşı gözetim ve denetimini sürekli olarak yaptığını ve yakından takip ettiklerini açıkladı.

SPK'dan Denetleme! Yakından izleniyor

Sermaye Piyasası Kurulu, pay senetlerinde gerçekleştirilen işlemler Borsa İstanbul tarafından anlık olarak takip edildiğini ve kurulun ise gerçek ve tüzel kişilerin piyasa bozucu hareketlerine karşı gözetim ve denetimini sürekli olarak yaptığını duyurdu. Bununla beraber piyasa bozucu art niyetli hareketlerin takip edildiğini ve  yatırımcıların korunmasının ön planda olduğunu belirtti.

SPK'dan Denetleme! Yakından izleniyor - Resim : 1

SPK yakından denetliyor!

Bununla beraber SPK tarafından KAP'a yapılan açıklamada, son zamanlarda bazı basın yayın organlarının sosyal medya ortamında borsada gerçekleşen dalgalanmalara ilişkin çıkardığı haberlere dikkat çekildi.

SPK'dan yapılan açıklamada, 

"Pay senetlerinde yapılan işlemler Borsa İstanbul tarafından anlık olarak takip edilirken, Kurulumuz da gerçek ve tüzel kişilerin piyasa bozucu hareketlerine karşı gözetim ve denetimini sürekli olarak yapmaktadır.

Kurulumuz, yasalar çerçevesinde, yatırımcıların korunmasını ve sermaye piyasasının gelişimini ön planda tutmaktadır" sözlerine yer verildi.

SPK Nedir? SPK'nın Görevleri Nelerdir?

Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 1981 yılında kurulmuştur. Yıllık bütçesi 300 milyon TL olan SPK, merkezi İstanbul'da olan bir devlet organıdır. SPK'nın denetlemiş olduğu kurumlar ve sahip olduğu görevler vardır.

SPK'nın görevleri arasında:

* Türkiye piyasasında yer alan tüm piyasaların adil ve etkili bir şekilde çalışmasını sağlamak,

* Sermaye piyasasına yatırım yapmış kişilerin her türlü hakkını korumak,

* Sermaye piyasasının güven ve kararlılık içerisinde çalışmasını sağlamak ve buna zemin hazırlamak, 

* Fon kullanmış olan sermaye piyasasında yer alan şirketlerin belirli kurallara uygun bir şekilde kullanımını sağlamak,

* Sermaye piyasasında yer alan kuralların titizlikle uygulanmasını sağlamak ve işleyişini düzenli olarak yerine getirmesini sağlamak yer almakta.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler
SPK