Son Dakika: SEC patronu kripto borsalarını uyardı

SEC patronu Gary Gensler, herkes hisse senetleriyle karşılaştırmayı sevmese de, kripto borsalarından beklentilerini bir kez daha netleştirdi.

Son Dakika: SEC patronu kripto borsalarını uyardı

SEC'in kripto para birimleri üzerindeki pozisyonu nedir? Gary Gensler az önce yaptığı açıklamada, kripto borsalarının Washington'un finansal düzenleyicileri tarafından daha doğrudan düzenlenmesi gerektiğini gördüğünü söyledi. Şimdiye kadar defalarca kez söylediği gibi kripto yatırımcılarının hisse senetleri veya diğer varlıklarla işlem yaparken olduğu gibi aynı düzeyde korumaya sahip olmaları için ek kontrolün çok önemli olduğuna inanıyor.

SEC'in patronu yaptığı açıklamada;

''Bazı personellerimize ve departmanlarımıza bu platformları yatırımcı koruma alanına getirmek için tüm seçenekleri araştırmasını istedim. Ticaret platformları düzenlenmiş alana girmezse, halk bir yıl daha savunmasız kalacak.'' dedi.

SEC Başkanı Gensler, kripto borsalarda daha çok tanınıyor!

Gensler'in kripto varlıklarını geleneksel varlıklarla karşılaştırması, kripto para camiası tarafından pek iyi karşılanmadı. Geçen Aralık ayında ajansının platformlarla çalışmaya açık olduğunu söyleyen Gensler, kripto borsalarının düzenleyicinin kurallarına uymamaları halinde yürütme eylemi ile karşı karşıya kalabileceğini de sözlerine ekledi.

Birkaç açıklama daha yapan Gensler, en azından kripto piyasası düzenlemeleri söz konusu olduğunda, bir hardliner olarak itibar kazandırmış durumda. 

SEC başkanı sık sık finans dünyasının vahşi batısından söz etti. En sert yorumlarından bazıları, madeni paraların alınıp satıldığı platformlarla ilgiliydi. Bu hemen sektör yöneticilerinin öfkesini üzerine toplamış gibi duruyor. Eylül ayında Coinbase CEO'su Brian Armstrong, düzenleyiciyi ne yaptığını bilmemekle ve gözdağı verme taktikleri ile suçladı.

SEC daha önce şirkete dava açacağını açıklamıştı. Bir yılı aşkın süredir için için yanan Ripple ve SEC arasındaki anlaşmazlık adeta efsaneleşmiş durumda. Ancak içerdekiler bu baharda bir karar bekliyorlar. 

Ripple tarafına göre SEC, dava sürecini bilerek ağırdan alarak yatırımcılara ve Ripple şirketine zarar vermeyi hedefliyor. Buna karşılık sosyal medya gruplarında Ripple takipçileri bu duruma adeta bir savaş gibi davranıyor ve fanatizmi doruklarına kadar yaşatmak için gerekli sertlikte çalışmalarına devam ediyor.

Etiketler